GÜNDEM

Fehmi Koru Sözcü davasında çark etti; Babası güzel adamlar demişti!

Sözcü davasında tanık olan gazeteci Fehmi Koru, Mahkemeden özür dileyerek geçen celseye neden katılamadığını açıkladı..

Fehmi Koru Sözcü davasında çark etti; Babası güzel adamlar demişti!

MedihaOlgun, GökmenUlu, YoncaYücekaleli'nin yargılandıkları Sözcü davasının üçüncü duruşması İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

İlk olarak tanık olarak Rahmi Turan dinlendi. Rahmi Turan şöyle ifade verdi:

"55 yıllık gazeteciyim. Kimse bana şu başlığı at dememiştir. Meslek ahlakıma aykırıdır. FETÖ'den talimat gelecek de biz onu başlık yapacağız. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Tamamen uydurma."

Ardından Tanık kürsüsüne Fehmi Koru çağrıldı..

Fehmi Koru, mahkemeden özür dileyerek geçen celseye eline yazı gitmediği için katılamadığını söyledi.

Fehmi Koru şöyle ifade verdi:

Gezi olayları sırasında Ertuğrul Akbay'ın bana söylediklerinden dolayı bunu yazdım. Ertuğrul Akbay 1990'larda bana "Oğlum güzel insanlarla tanıştı" demişti. Ben sonradan güzel insanları FETÖ olarak düşündüm. Bu yazım 2010 yılında yayınlandı. O dönem FETÖ cemaat olarak adlandırılıyordu. Yazının asıl konusu da bu değildi, bir nottu. Burak Akbay'ın suçlanmasına neden olan yazısı hakkında Hiçbir temeli olmayan fikirlerimi yazdım."

Sözcü gazetesinin avukatları, Burak Akbay hakkındaki yakalama kararı ile Gökmen Ulu hakkındaki yurtdışı yasağının kaldırılmasını talep ederek "Gazetemizin suça ilişkin herhangi bir eylemi olmamıştır. Muhalif gazetecilik dışında bir durum söz konusu değildir." ifadelerini kullanarak tüm sanıkların beraatini istedi.

Sanıklardan Yonca Yücekaleli beraatini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı, Burak Akbay hakkında yakalama ve adlî kontrol hükümlerinin aynen devam etmesi yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme Heyeti, ara karar için duruşmaya bir süre ara verdi..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar