MEDYA KÖŞESİ

Fehmi Koru 'kankası' Bush ile sohbetini anlattı!

Koru, Bush ile kendisini tanıştıran dönemin Başbakanlık Basın Müşaviri Akif Beki'nin kendisini ABD Başkanına "Amerika karşıtıdır" diye tanıştırdığını bu söz üzerine ise "Amerika karşıtı değilim, Başkan Bush'un politikalarına

Fehmi Koru 'kankası' Bush ile sohbetini anlattı!
GAZETECİLER.COM - Habertürk tarafından kendisine yapılan "maaşını verelim ama yazı yazma, odanda otur" teklifini kabul etmeyen ve gazeteden ayrılan Fehmi Koru, yazı hayatına önce açtığı blog, ardından da kendi adını taşıyan kişisel sitesiyle döndü.

Fehmi Koru, bugün sitesinde 2004 yılında Türkiye'ye gelen ABD Başkanı George W. Bush ile nasıl tanıştığını ve neler konuştuğunu yazdı. İngiltere'de geçtiğimiz günlerde yayımlanan ve Irak Savaşı'nın son seçenek olmadığını açıklayan rapordan sonra eski günleri anımsatan Koru, Bush ile kendisini tanıştıran dönemin Başbakanlık Basın Müşaviri Akif Beki'nin kendisini ABD Başkanına "Amerika karşıtıdır" diye tanıştırdığını bu söz üzerine ise "Amerika karşıtı değilim, Başkan Bush'un politikalarına karşıyım" dediğini açıkladı.

İşte Koru'nun Başkan Bush ile nasıl "kanka" olduğunu anlattığı o yazıdan dikkat çeken bir bölüm:

Yıl 2004; aylardan Haziran… 28 Haziran akşamı…

Yer İstanbul… Mekân Topkapı Sarayı’nın yüzlerce misafiri yemekli ağırlamaya müsait bahçesi…

Başka meslektaşlarla birlikte Başbakan Tayyip Erdoğan’ın konukları onuruna verdiği galaya ben de davetliyim… Gazeteciler olarak ana-masaya fazla uzak sayılmayacak bir yerde ağırlanıyoruz…

Ana-masada George W. Bush var. Tony Blair var. Sylvio Berlusconi var. Nursultan Nazarbayev… Gerhard Schröder… Tabii Türk tarafı olarak Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de…

Hepimizin gözü o masada. Bir ara, konukların birbirleriyle lâfı tükettiğini fark edip ana-masaya doğru hareketleniyoruz. Nasıl oluyorsa oluyor ve birden kendimi Bush’un hemen önünde buluyorum. Akif Beki O sıralar Erdoğan’ın basın müşaviri ve karşı karşıya geldiğimizde, beni Bush’a tanıştırıyor.

image
Kankam Bush’la sohbet ediyorum

Beki’nin övücü sözlerini yarıda kesen Bush, bana doğrudan, ”Umarım hakkımda iyi şeyler yazıyorsunuzdur Sir” diyor…

Gülerek, ”Tam tersine, sürekli eleştiriyorum” cevabını veriyorum.

İşte tam o sırada, Akif Beki, Amerikalı konuğa, benim ‘Amerikan-karşıtı’ olduğumu fısıldıyor…

İtiraz ediyorum. ”Amerikan karşıtı değilim” diyorum. ABD’de bulundum, okudum, çocuğum orada doğdu. Her gidişimde ülkeme takdirle dönüyorum. Amerikan halkına karşı olmam için herhangi bir sebebim yok.

Bunları söyledikten sonra ekliyorum: ”Ama sizin politikalarınıza da, Irak’a açtığınız savaşa da karşıyım.”

Sebeplerimi sıralıyorum ve sözlerimi ”Bu bölgenin ve dünyanın başına çok uzun yıllar üstesinden gelinemeyecek çapta sorunlar açtınız” diye bitiriyorum.

Bush’la sohbetimiz, onun bana ”Göreceksin, her şey daha iyi olacak” demesi üzerine, benim ”Hiç sanmıyorum” terslememle bitiyor.

Kankayız ya, Erdoğan ve Gül’ün şaşkın bakışları altında Bush’u tersleyebiliyorum.

ÇOK OKUNANLAR