GÜNDEM

Fazıl Say Twitter'ı yıktı geçti!

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın Twitter'da İslam dini ile ilgili yazdığı tweetler sosyal medyada günün konusu oldu.

Fazıl Say Twitter'ı yıktı geçti!
GAZETECİLER.COM - Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın Twitter'da İslam dini ile ilgili yazdığı tweetler sosyal medyada günün konusu oldu.

Fazıl Say twitter hesabından Ömer Hayyam'ın "Irmaklarindan saraplar akacak diyorsun, cenneti ala meyhane midir? Her muminine 2 huri verecegim diyosun, cenneti ala kerhane midir? Bilmem farkettiniz mi ama nerde yavşak adi magazinci hırsız şaklaban varsa hepsi allahçı, bu bir paradoks mu?" şeklindeki şiirini paylaştı.

FAZIL SAY İRONİ DEDİ
Yaşanna süreci Fazıl Say ironi olarak yorumladı ve son olarak şu twitleri attı:

- Evet dün gece burada yazılanlarda ironi vardı.. İroni ama hep vardı. Burada yazilanlarla alakası olmayan seyleri, demogoji yapanlar oldu.

- Konu benim icin kapanmistir. Herkesin hayati kendine..Herkes kendi dertlerine, kendi hayatının iyi ve guzel tarafına donsun derim.yeterli.

- Milliyet mansetini umarim duzeltir. Cennet meyhanemi? Hayyam'in ya da Hayyam'a atfedilen bir dortluk. Ve rt idi.hayret

Pek çok Twitter kullanıcısı Fazıl Say'a tepki gösterirken Fazıl Say kendisine gelen destek mesajlarını retweetledi. Say ardından da "Muezzin 22 saniyede okudu aksam ezanini yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Raki masasi?" tweetini atınca sosyal medyanın gündemine yerleşti.

EROL KÖSE'DEN TEHDİT

Fazıl Say'ın bu mesajlarına tepki gösteren Erol Köse, "Bu Fazil Say 'ın küçükken topu inşaata kaçmış.... O yuzden hep salyalı...." mesajını takipçileriyle paylaştı. Köse daha da ileri giderek, "Rabbim seni çarpmış ama emin ol ilk gördüğümde ben de çarpacam seni sen kimsin de Fazil Say ulvi degerlerle dalga geçmektesin!!!" diye yazdı.

İŞTE SAY'A TEPKİ YAĞDIRAN MESAJLAR

Fazıl Say'ın söyleri haber sitelerine de yansıyınca Trend Topics listesinde ismi bir anda zirveye çıktı. Gelen tepkiler çığ gibi artarken, Say bir daha sosyal medyada görünmedi.

İşte atılan twitler;

@multeci
Fazıl Say'ın dine hakaret etmesi düşünce özgürlüğü, Fazıl Say'a hakaret sanata ve sanatçıya düşmanlık(?) ne ala memleket.

Cemil Barlas ‏
fazıl say konuşunca dedikleri değil de dişleri bir tek benim aklıma mı geliyor acaba..

@oumitvar
Fazıl SAY'ın göndermeleri bana sahte "kindar" dindar iktidarın ve %49 yandaşlarının çirkinliklerini yüzüne vurmak olarak geldi, ne dersiniz?

@NewZatAlpEr
Fazıl Say'ın madem inancı ve hiçbir şeye saygısı yok.. Öldüğünde çöpe atılmasını vasiyet etsin..

@AllahinArslani
Fazıl Say yine yeniden bir kere daha tekrardan yerli malı haftasını kutlamamıza sebep oldu. teşekkürler yerli malı

@Catwoman
N.F.K NE GUZEL DEMIS:iNSANDA YOK İSE „EDEP" NEYLESİN MEDRESE, MEKTEP! OKUSA ALİM OLSA YİNE MERKEP, YİNE MERKEP..!

@aargama
Fazıl Say'ın ezana hakaret etmesi düşünce özgürlüğüyse benim Fazıl Say'a küfretme özgürlüğümü kim engelleyebilir?

@glaytekbyk
Fazıl Say 800 yüz yıl önce yazılmış ve herkesin bildiği Hayyam şiirini paylaştı, ortalık karıştı. İyi de bu söz yeni değil ki...

@Dr_Tezel
Fazıl Say gibi insani yönlerinden seveni olmayan, kendisinin de gönülden aşkla sevebildiği dostları olmayanları kaale almaya gerek dahi yok.

@ZekaiasciBey
"Fazıl Say" ne kadar uğraşsan da bu millet seni ve müziğini sevmeyecek..

Şu Fazıl Say T.C vatandaşlığından çıksa da o da felaha erecek biz de !

İşte İnternethaber.com'a gelen Twitter yorumları:

Deneme

ÇOK OKUNANLAR