MEDYA KÖŞESİ

'Fatmagül'ün Suçu Ne?' İspanya'da ne kadar izlendi?

Milliyet yazarı Sina Koloğlu, 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinin İspanya'daki izlenme oranını açıkladı.

'Fatmagül'ün Suçu Ne?' İspanya'da ne kadar izlendi?

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, yayınlandığı döneme damga vuran ve kısa süre önce İspanya'ya satılan 'Fatmagül'ün Suçu Ne?' dizisinin izlenme oranını açıkladı.

İspanya’da geçtiğimiz şubat ayından bu yana en çok konuşulan dizilerin başında, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ geliyor. Dizinin, İspanya’daki başarısını mercek altına alan geniş bir yazı yer aldı basında...
‘Fatmagül olayını inceleme, Nova devriminin bilmediğiniz izlenme oranları verileri’ başlıklı bir analiz de vardı.

Reyting birden arttı

Nova tematik bir kanal, İspanya’nın en büyük medya gruplarından Altresmedya bünyesinde... Yazıda, 8 Şubat’ta ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ Nova’da yayına başladığında Atresmedia, “Bu dizinin birkaç hafta içinde belgeli bir devrime dönüşeceğini hayal etmemiştik” diyerek durumu özetliyor. Tematik kanallar içinde en çok izlenen dizi unvanını hemen almış. Nova’nın günlük ortalaması yüzde 2.5... ‘Fatmagül Suçu Ne?’nin başlamasıyla, bu oran yüzde 2.8 günlük ortalamaya yükselmiş.

Evet, İspanya’da tam 12 milyon 532 bin kişi, diziyi izlemiş. Yazıda böyle bahsediliyor. Ve bunun dökümü de verilmiş. ‘Hangi yaş grubu ve hangi bölgelerde daha çok izleniyor?’ diye... 13-24 yaş (yüzde 4.3), 64 ve üstü yaş aralığı, (yüzde 4.7) diziyi en çok katip edenler. Yani, genci ve yaşlısı izliyor.

Yazıda, dizinin İspanya bölgelerinde ne kadar izlendiğinin listesi de verilmiş. Kanarya Adaları, yüzde 6.2 ile birinci... Onu sırasıyla Murcia (İspanya’da özerk bölge) yüzde 5.7’yle takip ediyor. Endülüs yüzde 5.6, Madrit’te ise yüzde 3.3 oranında izleniyor. Katalonya bölgesinde ise, yüzde 2.6 oranında seyrediliyor.

‘Kara Para Aşk’ atağı

Yazıda, ‘Dizinin başarısını gördükten sonra, bundan yararlanmak kaçınılmaz oldu. Nova yine bir Türk dizisi ‘Kara Para Aşk’ı yayına soktu. Ki orada da Engin Akyürek başrolde... Sonuçlar olumlu. ‘İlk yayınlandığı günden bu yana, tematik kanallarda en çok izlenen diziler arasına girdi’ diye belirtiliyor. Nova bir formül daha bulmuş ‘Fatmagül’ için, süreyi kısaltmış.

25 dakikaya düştü

Yazıda, ‘Bu şekilde bölüm sayısını artırdı. Daha önce 90 dakikaydı, 25’e indirdi. Dizi, ekranda daha uzun bir süre yer almış olacak’ diye durum tahlili yapılmış. (Kaynak: Formula TV/5 Haziran/2018 tarihli Cristian Quijorna imzalı yazı)

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar