GÜNDEM

Fatmagül'ü bırakın bizim suçumuz ne?

Köşe yazarlarına göre Fatmagül'ün Suçu Ne dizisi Vedat Türkali'nin romanından uyarlanmış! Fatmagül'ü bırakın da bu köşe yazarlarına sahip olan Türkiye'nin suçu ne?

Fatmagül'ü bırakın bizim suçumuz ne?

GAZETECİLER.COM - Vatan gazetesi yazarı Ruhat Mengi okurlarıyla Fatmagül'ün Suçu Ne dizisi hakkındaki bilgi ve fikirlerini paylaştığı yazısında öyle bir yanlış yaptı ki...

"Bir tek hata vardı ama roman yazıldığında henüz o yasa çıkmadığı için mazur görülebilir, tecavüz olayına karışan fakat kendisi tecavüz etmemiş olan Kerim için Yenge'nin Fatmagül'e "Sen onu affettikten sonra hakim ceza verir mi" demesi.."

Yazısında Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinin aslında bir roman uyarlaması olduğunu sanan tek isim Mengi değil elbet. Vedat Türkali gibi usta bir romancının kaleme aldığı film senaryosunu roman ile karıştıranların sayısı medyada tahmin edebileceğinizden çok fazla.

Muhtesip isimli blog, Fatmagülün Suçu Ne romanının varlığı üzerine yazan köşe yazarlarını da listelemiş durumda. İşte o köşeyazarları:

ELİF ÇAKIR DA AYNI YANLIŞI YAPTI


Elif Çakır 23 Eylül tarihli yazısında aynı yanlışı sürdürmüştü: "Nitekim Vedat Türkali'nin, bir dramı anlatan "Fatmagül'ün Suçu Ne" romanının televizyon dizisi olarak geldiği noktaya bakın?"

HÜRRİYET YAZARI OKUMUŞ BİLE

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz 16 Kasım'da köşesinde edebiyat uyarlamalarını okumayı tercih ettiğini açıklarken şunları yazmıştı:

"Fatmagül'ün Suçu Ne ise Vedat Türkali'nin romanı. Türk toplumunda kadının konumunu anlatan bir eser. Edebiyat eserlerinin sinema ve televizyona uyarlanmalarında elbette sorunlar çıkabiliyor. Ben şahsen filmini seyretmektense okumayı tercih ederim bu nedenle. Ama herhalde her iki dizinin de sapıklığı teşvik edecek kadar orijinal metinden uzaklaştığını söyleyebilmek mümkün değil."

KUYUYA BİR TAŞ DA HINCAL ULUÇ ATTI

Örneğin Sabah yazarı Hıncal Uluç 21 Kasım 2010'da şöyle yazmıştı:

"Yahu bu ülkenin en büyük sorunu, en büyük ayıbı orda duruyor.. Roman, filmi ve dizisi bu ayıbın altını hem de nasıl kalın kalemle çiziyor..Fatmagül'ün Suçu Ne, bir çığlık.. Bunun farkında olan var mı?.."

HINCAL'I ÖVECEĞİM DERKEN

Ardından Oray Eğin aynı yanlışı sürdürmüş ve "Hıncal Abi galiba Vedat Türkali'nin romanının özünü tek kavrayan kişi..." diye yazmıştı.

OKUR SORUYOR PEKİ BİZİM SUÇUMUZ NE?

Sinema filmini roman sanan köşe yazarlarını okuyan gazete okurları da haklı olarak Fatmagül'ü bırakın da bu köşe yazarlarına sahip olan bizim suçumuz ne? diye sormadan edemiyor.

ÇOK OKUNANLAR