MEDYA KÖŞESİ

Fatih Selek: Medyada kartlar yeniden karılıyor

Türkiye yazarı Fatih Selek, 'Medyada kartlar yeniden karılıyor' başlıklı yazısında siyasetteki gelişmelerden ötürü medyada yaşanan hareketliliğin gündeme gelmediğini yazdı.

Fatih Selek: Medyada kartlar yeniden karılıyor

Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek medyada yaşanan hareketliliği köşesinde değerlendirdi. "Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk yayın yönetmenleri değişti. Çalışanlarda tenkisatlara gidildi. Medyada kartlar yeniden karılıyor." diyen Selek  el değiştirmelerin, koltuk yenilemelerin "dengeleme" adımlarının bir ürünü olduğunu düşündüğünü ve internette denge sağlandığını bunun kanallarda da sağlanacağı yazdı.

İŞTE FATİH SELEK'İN YAZISI

Siyasetin toz duman olduğu bugünlerde medyada yaşanan hareketlilik gündem bile olmuyor.
Hürriyet, Kanal D ve CNN Türk yayın yönetmenleri değişti. Çalışanlarda tenkisatlara gidildi. Medyada kartlar yeniden karılıyor.
Sadık Söztutan Abi'nin bir tezi vardır. Der ki: "Türk halkının yüzde 70'i sağ, yüzde 30'u soldur. Basındaki manzara ise tam tersidir. Toplumsal çatışmalarımızın en önemli sebebi de budur."
Elbette basın özgürlüğünde istenilen seviyede olduğumuzu söyleyemeyiz.
Ancak bu el değiştirmelerin, koltuk yenilemelerin "dengeleme" adımlarının bir ürünü olduğunu düşünüyorum.
Malum, habercilikte hızla dijitalleşme sürecine gidiyoruz. Geçenlerde Türkiye'de en çok ziyaret edilen ilk 50 internet adreslerine baktım.
15'i bir haber sitesi. Bunların 10'u bilinen gazete, televizyon ve ajansın adını taşıyor. Beşi ise sonradan gelişmiş.
İlk 50'de sıralama şöyle: Sabah (4), Haber7 (5), Ensonhaber (8), Mynet (19), Hürriyet (10), Yenişafak (13), Milliyet (14), Yeniakit (22), Sözcü (24), Sporx (25), Star (28), Habertürk (30), Haberler (32), Türkiye (44) İHA (46).
Yani internette denge çoktan kurulmuş. Bu, kanallarda da sağlanacaktır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar