TEKZİP

Fatih Saraç'tan o habere düzeltme var

Sitemizde yayınlanan "Habertürk'te Fatih Saraç Bombası" haberine Fatih Sartaç'ın avukatlarından düzeltme geldi.

Fatih Saraç'tan o habere düzeltme var
GAZETECİLER.COM - Sitemizde yayınlanan "Habertürk'te Fatih Saraç Bombası" haberine Fatih Sartaç'ın avukatlarından düzeltme geldi.

İşte o düzeltme metni:

25.12.2012 tarihinde www.gazeteciler.com isimli internet sitenizin ana sayfasında yer alan haberlerden birinde müvekkilin fotoğrafı eşliğinde "Bu İşte Bir Tuhaflık Var. O Aslında Patron. Ama Habertürk' te Bakın Ne Olarak Çalışıyor" başlıklı haber ile müvekkil aleyhinde bir takım asılsız ithamlarda bulunulmuş ve gerek müvekkil gerekse başkaca kurumlar zan altında bırakılmıştır.

Şöyle ki, haber içeriği başlı başına kamuoyunun müvekkil hakkında yanlış bilgi edinmesine sebebiyet vermektedir. Müvekkil Mehmet Fatih Saraç' ın Topbaş Grubu ile herhangi bir kırgınlığı ya da kavgası söz konusu değildir. Tarafların oldukça eskiye dayanan ve halen sürmekte olan yakınlıkları bulunmaktadır.

En önemlisi müvekkil Mehmet Fatih Saraç'ın hiçbir şekilde siyasi bir kimliği bulunmamaktadır. Haberde belirtildiği gibi de Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bahsedildiği şekilde bir ilişkisi söz konusu değildir.

Müvekkil Sayın Mehmet Fatih Saraç'ın üstlendiği bahsi geçen görev Ciner Grubu'nun kendisine teklif ettiği bir görev olup, yalnızca idari ve aynı zamanda ticari bir görevdir. Bu duruma başka anlamlar yüklemek hiçbir şekilde gazetecilik etiği ve hukukun temel prensipleri ile uyuşmamaktadır. Müvekkil Sayın Mehmet Fatih Saraç ile Ciner Grubu'nun başkaca ortaklıkları da bulunmaktadır. Müvekkil söz konusu görevi de diğer ortaklıklarda olduğu gibi tamamen ticari ilkeler gereğince kabul etmiştir.

Müvekkil Sayın Mehmet Fatih Saraç hiçbir şekilde ve hiçbir yerde "Beni Başbakan Habertürk'e yolladı" şeklinde bir cümle kurmamış ve bu anlama gelecek imalarda da bulunmamıştır. Bu ifade yanlış ve gerçek dışı bir duyumdan kaynaklıdır.

Ayrıca, müvekkil Mehmet Fatih Saraç'ın babası Sayın Emin Saraç'ın da bahsedildiği gibi ticari bir faaliyeti söz konusu değildir.

Söz konusu haberin yukarıdaki bilgiler ışığında düzeltilmesini ve bu şekilde yayınlanmasını bilvekale rica ederiz.

Saygılarımla

Mehmet Fatih Saraç Vekili

Av. Elif Sarı Kandemir

ÇOK OKUNANLAR