MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan Mehmet Şevket Eygi yorumu: Keşke her İslamcı...

Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi'nin vefatının ardından Cumhuriyet ve Birgün'ün "gerici" ifadesiyle yaptıkları haberler tepkilere neden olmuştu. Fatih Altaylı bugün Mehmet Şevket Eygi'yi yazdı.

Fatih Altaylı'dan Mehmet Şevket Eygi yorumu: Keşke her İslamcı...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Galatasaray Lisesi mezunu Mehmet Şevket Eygi için "mektepten büyüğüm olan Eygi ile uyuşan tek bir siyasi düşüncem olmadı. Dünya görüşlerimiz arasında da benzerlikler yoktu. Hatta geçmişte kendisine çok kızmışlığım, çok tartışmışlığım da vardır. Ancak lütfen kimse Eygi’y şimdilerde ortada dolaşan “Siyasal İslamcılarla” veya “İslamcılarla” karıştırmasın" ifadesini kullandı. 

Eygi'nin ölümünün ardından başlayan tartışmalar için "Kimileri Eygi’ye hakaret ediyor, kimler övüyor, kimler de hakaret edenler topa tutuyor." diyen Fatih Altaylı, Eygi için şunları yazdı: 

"Bu yeni güruhun yanında Eygi bir beyefendidir.
Yaşam gustosu olan, Müslümanları iyi yaşamaya, görgülü olmaya teşvik eden, medeni yani kentli bir İslam isteyen zarafet sahibi bir adamdı. Kendsi ile oturup her şey konuşabilir, her şey tartışabilirdiniz. Öfkelenmezdi. Nezaket içinde tartışma sürdürülebilecek türde br adamdı. Kaba saba asla olmadı."

Fatih Altaylı Eygi için sözlerini "Keşke her İslamcı onun gibi olsaydı" diyerek bitirdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar