MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan Hürriyet'e ve Ertuğrul Özkök'e eleştiri: Yanılıyor

Erdoğan'ın "Onların doları varsa bizim de Allahımız var, halkımız var..." sözleri sonrası atılan gazete manşetlerini karşılaştıran Özkök, Hürriyet ve Sabah’ın attığı başlığın doğru olduğunu söylemişti. Özkök'ün bu yazısına Altaylı'dan itiraz geldi. 

Fatih Altaylı'dan Hürriyet'e ve Ertuğrul Özkök'e eleştiri: Yanılıyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Başkan Erdoğan'ın cümlesindeki “Onların doları varsa bizim de Allahımız var” bölümünün akılda kaldığını söyledi ve Hürriyet'in uzun süredir toplumun nabzını tutmaktan hayli uzak düştüğünü ve bu konuda da yanıldığını belirtti. Altaylı, "Halk Hürriyet’in başlık yaptığı şekli değil, Hürriyet’in ıskaladığı şekli tercih etti." dedi.

ÖZKÖK YANILIYOR

Ertuğrul Özkök, Başkan Erdoğan’ın doların hızlı artışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamayı hangi gazetenin nasıl verdiğine ilişkin bir değerlendirme yaptı ve her zaman olduğu gibi Hürriyet’in doğru başlığı kullandığını “bildirdi.”

Başkan Erdoğan açıklamasında  “Onların doları varsa bizim de Allahımız var, milletimiz var” demişti.

Hürriyet bu haberi “Bizim de milletimiz var” üzerinden görmüştü.

Özkök bunun doğru bakış açısı olduğunu söyledi.

Ancak durum pek öyle değil.

Çünkü Erdoğan’ın o cümlesinden hatırda kalan “Onların doları varsa bizim de Allahımız var” bölümü oldu.

Yani uzunca bir süredir toplumun nabzını tutmaktan hayli uzak düşen Hürriyet bir kez daha nabzı tutma konusunda başarılı olamadı.

Halk Hürriyet’in başlık yaptığı şekli değil, Hürriyet’in ıskaladığı şekli tercih etti.

Bana sorarsanız Özkök de bunun böyle olduğunu biliyor ve gazetenin başında Ertuğrul Bey kalsa idi emin olun “Onların doları varsa bizim de Allahımız var” diye manşet atardı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar