MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan Ertuğrul Özkök'e testosteron uyarısı

Ertuğrul Özkök Hürriyet'teki yazısında testosteron seviyesinin çok yüksek olduğunu yazmış ve bununla övünmüştü. Fatih Altaylı bugün Özkök'ü uyardı.

Fatih Altaylı'dan Ertuğrul Özkök'e testosteron uyarısı

Ertuğrul Özkök, Türk medyasında, testosteronu en yüksek iki köşe yazarı kimdir.. Ayıptır söylemesi birisi bendenizim... Birisi benim ama birincisi değil..." diye yazmış ve hatta testosteron seviyesini de 623 olarak açıklamıştı. 

Özkök yazısına şunu da eklemişti: "Bu arada Müftüoğlu’nun vermediği ama kendi şahsi araştırmalarımla bulduğum küçük bir ek ilgiyi de vereyim. Emin Çölaşan’ın testosteronu benimkinden bile yüksek..".

Bu testosteron yazısına bugün Fatih Altaylı'dan cevap geldi. Testosteron yüksekliğinin sağlık açısından o kadar da iyi olmadığını belirten Altaylı "Özkök’ün aksine benim testosteron seviyem biraz düşük. Kaç olduğunu bilmiyorum. Çok da ilgilenmiyorum doğrusu. " ifadesini kullandı. 

İŞTE FATİH ALTAYLI'NIN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM

Değerli dostum Ertuğrul Özkök, bir kez daha büyük bir övünçle “En yüksek testosteron seviyesine sahip gazeteci” olduğunu yazınca bu kez panikledim.

Çünkü Özkök’ün aksine benim testosteron seviyem biraz düşük. Kaç olduğunu bilmiyorum. Çok da ilgilenmiyorum doğrusu.

Bunun yaygın bir durum olduğunu söylemek de mümkün. Ancak şunu biliyorum. Yüksek testosteron da çok iyi bir şey değil. Erken yaşta yüksek testosteron “erken ergenlik” diye br olaya sebebiyet veriyormuş mesela.

Bu da bazı gelişim bozukluklarına yol açabiliyormuş. Bu erken yaşta yüksek testosteronun sonucu. Yüksek testosteronun bir diğer risk kanda pıhtılaşma. İleri yaşlarda bu pıhtılaşma inme ve kalp krizi riskini arttıran bir şey olarak algılanıyor.

Testis tümörler ve hipertroid da yüksek testosteronun getirdiği riskler arasındaymış. Yüksek testosteron kaslı ve androjen bir beden için iyi bir şey. .

Ancak Ertuğrul Bey’de bu yok.

Muhtemelen gençlik çağında pek spor yapmamış olmasındandır.

Kimi sporcuların, bir tür sentetik testosteron olan anabolk steroidler kullanmalarının da neden bu aslında. Bu yolla kas oranlarını arttırıyorlar. Ancak yüksek testosteronun bir yan etkisi olarak da sinirlilik, öfke patlaması, hızlı değişim gösteren ruh hali, paranoya ve algı ve değerlendirme bozukluğu da sıkça rastlanılan bir durummuş.

Yani anlayacağınız, her şey kararında olmalı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar