GÜNDEM

Fatih Altaylı'dan Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan'a: Size ne?

Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan 15 Temmuz afişlerini eleştirdi... Fatih Altaylı iki isme itiraz edip "Başkomutanlık bunu söylüyorsa, size ne?" dedi.

Fatih Altaylı'dan Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan'a: Size ne?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 15 Temmuz afişlerini eleştiren Hürriyet yazarları Ahmet Hakan ve Ertuğrul Özkök'e itiraz etti...

Özkök ve Hakan'ın eleştirilerilerine saygı duymakla birlikte kendisinin asla böyle bir eleştiri yapmayacağını belirten Fatih Altaylı bunun iki nedeni olduğunu söyledi...

İlk nedeni bugün yazan Altaylı, ikinci nedeni yarına bıraktı...

BAŞKOMUTANLIK BUNU SÖYLÜYORSA SİZE NE?

"Sevgili Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan kardeşim. Siz o ilanın altında hangi kurumun adı yazıyor gördünüz mü?" diye soran Fatih Altaylı, ""Görmediyseniz, söyleyeyim: 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı.' Yani! Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de başkomutanı olduğuna göre, o ilanı veren 'başkomutanlık'. Başkomutanlık bunu söylüyorsa, size ne?" dedi.

SUBLİMİNAL FOTOĞRAF

"Sevgili Özkök, o ilanda küçük düşürülen ve aciz ya da Ahmet Hakan’ın tabiriyle “zelil durumda” gösterilen asker, zaten Türk askeri değil." diyen Fatih Altaylı, "O fotoğrafta görülen asker, bir Amerikan askeri. O ağlayan asker, Irak’ta çekilen ve daha sonra Pulitzer Ödülü kazanan bir fotoğrafta da yer alan Amerikalı bir asker." hatırlatması yaptı ve sordu:

"Türk askeri olmayan bir askerin “zelil!” durumdaki görüntüsünden, Türk askeri niye rahatsız olsun ki? 'Peki bu fotoğrafın Türkiye’deki darbeyle ne alakası var?' diye sorabilirsiniz. Bence orada subliminal bir mesaj verilmek isteniyor. ABD’nin ve Pentagon’un darbedeki rolü vurgulanıyor."

FATİH ÜŞÜTTÜN MÜ?

Altaylı yazısını da şöyle bitirdi:

"Diyeceksiniz ki: 'Fatih üşüttün mü?' Hepiniz kadar ben de üşüttüm elbette, ama bu yazdıklarımın üşütmekle alakası yok. Onca fotoğraf varken bir Amerikan askerinin fotoğrafının kullanılmasına bir mantık bulmaya çalışıyorum, o kadar!"

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar