MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan Canan Karatay'a çağrı!

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Canan Karatay önerilerine ilişkin yazısının ardından Karatay'ın kendisine e posta yollayarak eleştirilerine yanıt verdiğini söyledi.

Fatih Altaylı'dan Canan Karatay'a çağrı!

Habertürk yazarı Altaylı, anjiyo oldu ve bunun ardından yaşadıklarını yazısında kaleme alarak “Canan Karatay’ın diyet önerilerini uygulamayın" diye yazdı. Önerisine en düzeyli yanıt veren kişinin Canan Karatay olduğunu söyleyen Altaylı , Karatay'ın kendisine e posta yollayarak  "bu konuda bilimsel makale yazmadı, yayını yok” eleştirine yanıt verdiğini ifade etti.

"Canan Karatay Hoca’nın yanıtlarında da açık söylemek gerekirse bir bilimsellik bulamadım." diyen Altaylı, Canan Karatay'a köşesinden çağrıda bulundu.

"Sevgili Hocam, bana gerçekten bilimsel birkaç şey yollayın lüften.Hatta bu kadar insanın sağlığı ile ilgili konuştuğunuza göre, bu konudaki yayınlanmış ve atıf almış makalelerinizi yollayın Allah aşkına." dedi.

Canan Hocam, bunlar bilimsel yayın mı!
Hafif de olsa bir kalp rahatsızlığı geçirmemden sonra “Canan Karatay’ın diyet önerilerini uygulamayın” tavsiyemin kopardığı gürültü hâlâ sürüyor.

Bir yanda bana hakaret ve hatta beddua eden Canan Karatay fanları, diğer yanda ise bana destek veren ve “Biz söylesek duyan olmuyor, elinize ağzınıza sağlık” diyen bir tıp camiası.

Her fırsatta bana saldırmayı kendine görev edinmiş, alanı dışında her şeyin uzmanı bazı küçük profesörümsüler de var ama onlar kayda değer değil.

Adlarını anarak onları sevindirme niyetinde değilim.

Benim önerime düzeyli yanıt veren tek kişi ise Sevgili Canan Karatay.

Canan Hoca bana iki e posta yolladı ve “Canan Karatay, bu konuda bilimsel makale yazmadı, yayını yok” eleştirime yanıt verdi.

Ancak Canan Karatay Hoca’nın yanıtlarında da açık söylemek gerekirse bir bilimsellik bulamadım.

İlk yolladığı şey 2014 yılında Londra’da yapıldığını söylediği bir sunum.

Ancak sunum bir bilimsel toplantıda mı, yoksa bir 5 çayında mı yapılmış bir bilgi yok.

Genel olarak kolesterolün zaten bilinen yararlı yönlerini anlatıyor, vücuttaki işlevlerini gösteriyor.

Şeker ve doymuş yağlardan uzak durulması gerektiğini söyleyerek bitiriyor.

Karatay’ın yolladığı diğer yayınlar ise Dr. Zoe Harcombie adındaki bir doktorun yazdıkları.

Ancak bunların yazıldığı saygın bir tıp dergisi falan değil. Bir blog. Aynı zamanda Dr. Harcombie’nin de diyet kitabının reklamının yapıldığı bir blog.

Altta da okurlarla soru cevaplar var.

Oysa Canan Karatay, bilimsel bir derginin, bilimsel bir yayının ne olduğunu benden daha iyi bilir.

Sevgili Hocam, bana gerçekten bilimsel birkaç şey yollayın lüften.

Hatta bu kadar insanın sağlığı ile ilgili konuştuğunuza göre, bu konudaki yayınlanmış ve atıf almış makalelerinizi yollayın Allah aşkına.

Tuncer Bahçıvan, sizin kitaplarınızdan alıp, size güvenerek uyguladığı diyetten ötürü şu an hâlâ hastanede olduğunu ve ciddi bir enfarktüsü zor atlattığını söylüyor.

Bilmem haberiniz var mı hocam!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar