MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan bomba öneri! Ak Parti ve MHP...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan gündeme damga vuracak bir öneri geldi. Altaylı MHP ve Ak Parti'nin tek çatı altında birleşip tek parti haline gelmesi durumunda daha rahat edeceklerini ifade etti.

Fatih Altaylı'dan bomba öneri! Ak Parti ve MHP...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı “Pazara değil mezara kadar” sloganıyla yola çıkan AK Parti ve MHP'nin birleşmesi önerisinde bulundu. MHP'nin Ak Parti'yi eleştirme konusunda çok daha dikkatli olduğuna dikkat çeken Altaylı, "Bence AK Parti ile MHP tek çatı altında birleşip, tek parti haline gelseler çok daha rahat edecekler. 
Örgütlerin de birleşmesi halinde, her iki parti örgütlerinde zaman zaman oluşan gerginlikler de ortadan kalkacak ve bu gerilimler parti içi siyasi mücadele şeklinde demokratik bir tutum haline gelecek." dedi.

Niye birleşmiyorlar ki!

AK Parti ile MHP’nin “Pazara değil mezara kadar” sloganıyla taçlandırılan ittifakı, sosyolojik yapıya uygun göründüğü gibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2002 yılında parti lideri olarak ilk katıldığı genel seçimde ve sonrasında uyguladığı “İki partili Türkiye” taktiğinin de bir parçası.
Bu işbirliği TBMM çatısı altında oldukça iyi işliyormuş gibi görünüyor.
Öyle ki, AK Parti’ye yönelik eleştiri yapan AK Partililer var ama MHP, AK Parti’yi eleştirmeme konusunda çok daha dikkatli.
Hal böyle iken benim aklıma takılan soru ise şu:
“Niye hâlâ iki farklı partiler?”
Bence AK Parti ile MHP tek çatı altında birleşip, tek parti haline gelseler çok daha rahat edecekler.
Örgütlerin de birleşmesi halinde, her iki parti örgütlerinde zaman zaman oluşan gerginlikler de ortadan kalkacak ve bu gerilimler parti içi siyasi mücadele şeklinde demokratik bir tutum haline gelecek.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum