MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan bomba Cemal Kaşıkçı iddiası! İstanbul'da öldürülmemiştir muhtemelen...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasına ilişkin kaleme aldığı yazısında geçmişte yaşayanları hatırlattı ve çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Fatih Altaylı'dan bomba Cemal Kaşıkçı iddiası! İstanbul'da öldürülmemiştir muhtemelen...

Nagehan Alçı ve Sevilay Yılman gibi  MİT ve Emniyet içinde kaynakları olmadığını belirten Fatih Altaylı, Suudi Arabistan'ın bu konudaki siciline dikkat çekti.

"Adını sanını, sayısını bilmediğimiz çok sayıda muhalifi ortadan kaldıran Suudi rejimi, son 15 yıl içinde çok üst düzey üç hanedan mensubunu dünyanın çeşitli yerlerinde paketlemekten çekinmedi." diyen Altaylı o olayları köşesinde hatırlattı. Yaşananlardan yola çıkarak Suudilerin Cemal Kaşıkçı’yı İstanbul’da öldürdüklerini sanmadığını söyleyen yazar "Muhtemelen o işi Riyad’da halledeceklerdir." dedi.

Suudilerin adam kaçırma sicili

Suudi Arabistan rejiminin bana göre en tutarlı ve en saygın muhalifi olabilecek bir isim, Cemal Kaşıkçı, randevu ile gittiği İstanbul’daki Suudi Konsolosluğu’nda ortadan kayboldu.
Kimse pek söylemez ama Kaşıkçı’nın İhvan’a yakınlığı da bilinen bir durumdu ve Suudi rejimini rahatsız ediyordu.
İktidarda olmayan her İslamcı gibi liberal ve özgürlükçü bir isim olarak tanınıyordu.
Rejimine muhalif olduğu ülkesinin konsolosluğuna girerken “3 Saat içinde çıkmazsam Türk yetkilileri uyarın” demesi başına gelmesi muhtemel felaketi beklediğini gösteriyor.
Zaten işin içinde Suudiler var ise her şey beklenir.
Suudi rejiminin sicili buna çok müsait.
Cemal Kaşıkçı’nın başına ne geldiğini bilmiyorum.
Benim aynı gazete sütunlarını paylaştığım Alçı ve Yılman gibi ne MİT ne de Emniyet içinde kaynaklarım var.
Öldürüldü mü, öldürülmedi mi, parçalanıp götürüldü mü bilemem.
Ama Suudi Arabistan’ın bu konudaki sicilini bilirim.
Suudi rejimine muhalifseniz, kim olursanız olun, rütbeniz, kimliğiniz, dayınız, amcanız kim olursa olsun dünyanın hiçbir yerinde rahat edemezsiniz.
Adını sanını, sayısını bilmediğimiz çok sayıda muhalifi ortadan kaldıran Suudi rejimi, son 15 yıl içinde çok üst düzey üç hanedan mensubunu dünyanın çeşitli yerlerinde paketlemekten çekinmedi.
Bunlardan ilki Cenevre’de yaşayan Prens Sultan bin Türki bin Abdülaziz’di.
2003 yılında Türki bin Abdülaziz Cenevre’de kendisi ile görüşmek isteyen Kral’ın davetine icabet ederek gittiği toplantı sırasında kaçırıldı.
Görüşme sırasında Kral “Bir telefon görüşmesi yapacağım” bahanesiyle odadan çıktığı anda içeriye giren 5 kişi, Prens’i paketlediler.
Prens kendine geldiğinde Suudi Arabistan’daydı.
2015 yılında bir başka üst düzey Suudlu, Paris’te sürgün olan Prens Türki bin Bandar al Saud, Paris’te bir anda ortadan kayboldu.
Muhtemelen Riyad’a götürüldü.
2016 yılında ise içlerinde en üst düzey olan Prens Saud bin Saif el Nasr Boston’da babasının Kahire’de kendisiyle görüşmek isteği için bindiği özel uçakla havalandıktan sonra kendini Riyad’da buldu ve kendisinden bir daha haber alınamadı.
General Ali el Kahtani’nin gözaltında ölümünü ise bunlara dahil dahi etmiyorum.
Tüm bunlara bakarak Suudilerin Cemal Kaşıkçı’yı İstanbul’da öldürdüklerini pek zannetmiyorum.
Muhtemelen o işi Riyad’da halledeceklerdir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar