MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı yazdı: Kurucu babalık boru değildir

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Türkiye ekonomisinin kurucu babası” olarak birçok isim sayılabileceğini fakat Aydın Doğan'ın bu listede ilk 1000'e giremeyeceğini söyledi.

Fatih Altaylı yazdı: Kurucu babalık boru değildir

"“Türkiye ekonomisinin kurucu babası” diyeceksen onlarca, hatta yüzlerce isim sayarsın, ama Aydın Doğan ilk 100’e de, ilk 500’e de, hatta ilk 1000’e de girmez." diyen Fatih Altaylı, Doğan'ın iyi bir tüccar, iyi bir işadamı olabileceğini söyledi. Altaylı, "Ertuğrul Özkök dostuma sorarım, Aydın Bey saatinden başka ne kurmuş hayatında." ifadelerini kullandı. 

KURUCU BABALIK BORU DEĞİLDİR 

ERTUĞRUL Özkök’ün, rahmetli Erdoğan Demirören’e yazdığı postmorteme Aydın Doğan’ı da dahil etmesini ve Aydın Doğan’ı “Türkiye ekonomisinin kurucu babalarından” olarak göstermesinin abesliğini yazdım hafta sonunda.

Bazıları, “Bunu niye yazma ihtiyacı hissettin” diye sordular, bazıları ise “Eline sağlık” dediler.

Niye yazdığımı söyleyeyim.

Bazı şeyleri düzeltmezseniz tarihe öyle geçme ihtimali oluyor ve haksızlık yapılmış oluyor.

“Türkiye ekonomisinin kurucu babası” diyeceksen onlarca, hatta yüzlerce isim sayarsın, ama Aydın Doğan ilk 100’e de, ilk 500’e de, hatta ilk 1000’e de girmez.

Vehbi Koç desen, Rahmi Koç desen, Suna Kıraç desen anlarım. Rahmetli Fuat Bezmen desen anlarım, nur içinde yatsın Fuat Süren desen anlarım. Sakıp Sabancı desen anlarım, Durmuş Yaşar desen anlarım, SapmazAilesi desen anlarım, Eliyeşil Ailesi desen, Karamehmet Ailesi desen anlarım, Mustafa Vacit Yalman desen anlarım, buraya daha onlarca isim yazarım ve hepsini anlarım.

Ama Aydın Doğan’ı anlamam.

Aydın Bey, Allah sağlık, uzun ömür versin iyi bir tüccar, iyi bir işadamı olabilir ama Ertuğrul Özkök dostuma sorarım, Aydın Bey saatinden başka ne kurmuş hayatında.

İş Bankası’nın kurduğu Dışbank’ı almış ve satmış.

Devletin kurduğu POAŞ’ı almış ve satmış.

Devletin kurduğu Ray Sigorta’yı almış ve satmış.

Ercüment Karacan’ın kurduğu Milliyet’i almış ve satmış.

Sedat Simavi’nin kurduğu Hürriyet’i almış ve satmış.

Bunların tamamını da son 15 ila 30 yıl içinde yapmış.

Benim itirazım, kurucu babalığın ucuzlatılmasına.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar