MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı'dan ortalığı karıştıracak iddia

Bilgi yarışmalarının medyaya yansımalarını gülerek izlediğini söyleyen Fatih Altaylı, bu yarışmaların eğitim ve kültür belirleme sınavı olmadığını belirtti.

Fatih Altaylı'dan ortalığı karıştıracak iddia

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına İlber Ortaylı, Murat Bardakçı'nın katılması durumunda bilgi ve kültür abidesi bu iki ismin elenebileceği iddiasında bulunan Fatih Altaylı  bu yarışmaların popüler kültürle ilgili yarışmalar olduğunu belirtti. "Her şeyi bilirsiniz ama o günlerde popüler olan bir şarkıyı, ilgi alanınızda olmayan bir film türünün oyuncusunu, senaristini, yönetmenini bilemeyebilirsiniz." diyen Altaylı, "Sonra kalkıp “İlber Ortaylı ikinci soruda elendi” derseniz, İlber Ortaylı’yı değil kendinizi komik duruma düşürürsünüz." ifadelerini kullandı

İlber Hoca ilk soruda elenir mi?

Bilgi yarışmalarının medyaya yansımalarını gülerek izliyorum.

“Boğaziçili kız ilk soruda elendi, doçent kadın baraj sorusunda çuvalladı” gibi cümlelerle bilgi yarışmalarına katılıp, yanıtı veremeyenlerle alay ediliyor.

Bu durum gerçekten komedidir.

Bu yarışmalar, yarışmacıların eğitim veya kültür seviyelerini belirleme sınavı değildir.

Bakın ben size söyleyeyim, mesela Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmaya Einstein katılsa ya da bizdekine İlber Ortaylı, Murat Bardakçı gibi bilgi ve kültür abidesi diyebileceğimiz dostlarımız katılsa ilk soruda elenebilirler.

Çünkü bu yarışmalar popüler kültürle ilgili yarışmalardır.

Her şeyi bilirsiniz ama o günlerde popüler olan bir şarkıyı, ilgi alanınızda olmayan bir film türünün oyuncusunu, senaristini, yönetmenini bilemeyebilirsiniz.

Sonra kalkıp “İlber Ortaylı ikinci soruda elendi” derseniz, İlber Ortaylı’yı değil kendinizi komik duruma düşürürsünüz.

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar