MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı: Niye sarı basın kartım yok?..

Neden basın kartı almadığını anlatan Fatih Altaylı, Ahmet Hakan-Aykut Erdoğdu polemiğine de dahil olup sordu: İftiranın hangisinden korkulur?..

Fatih Altaylı: Niye sarı basın kartım yok?..

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın dün tekrar başlattığı tartışmaya dahil oldu ve "Sarı Basın Kartım yok ama gazeteciyim" dedi...

Fatih Altaylı, şimdiye kadar 'sürekli basın kartı' sahibi olabilecekken bugüne kadar neden sarı basın kartı almadığını iki madde halinde açıkladı:

 - “Biz gazeteciler, başta siyasetçiler olmak üzere bazı zümrelerin kendilerini ayrıcalıklı konum sağlamalarına karşı mücadele etmek durumundayken, kendimiz birtakım ayrıcalıklar elde etmemeliyiz” dedim ve sarı basın kartı almadım.

- Sarı basın kartı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından veriliyordu ve bunu bir komisyon karara bağlıyordu. Ben ise “Benim gazeteci olup olmadığıma siyasete bağlı bir kurum karar veremez. Ancak meslek örgütü ve çalıştığım gazete karar verebilir” diyerek böyle bir komisyonun benim gazeteci olup olmadığıma karar vermesini doğru bulmadım.

Fatih Altaylı yazısını ise şöle bitirdi:

"Bu nedenlerle sarı basın kartım yok. Ama gazeteciyim..."

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar