KAYBETTİ

Fatih Altaylı kaybetti...

Gülerce için en derinlikli eleştirileri yapacak kadar olgunlaşmışken hakarete sapmasını anlayamadığımı belirtip, "Fatih Altaylı kaybetti" diyeceğim...

Fatih Altaylı kaybetti...

Keynes'in "En büyük sorun insanların yeni fikirleri kabul etmesini sağlamak değil, onları eski fikirlerinden vazgeçirmektir" dediğini daha önce de yeri geldiği için birkaç yazımda hatırlatmıştım.
Şimdi de aynı sözü Fatih Altaylı'ya hatırlatacağım...
*
Fatih Altaylı da bilir ki; eski fikirlerinden kurtulabilen, değişime açık bir insan; fikri sabit, önyargılar içinde bocalayan bir insandan daha değerlidir.

*
Gülerce de eski fikirlerinden kurtuldu hatta o fikirlerin sahibi olmasına sebep olan bir silahlı çete ile mücadeleye girişti.
*
Ama Fatih Altaylı gibi son dönemlerimizin "en başarılı, en yaratıcı, en çok olgunlaşmış" yazarlarından biri bu gerçekleri unutmuş görünüyor.
Altaylı, Gülerce'yi eleştirirken ancak "1. Dönem Fatih Altaylı"sının kurabileceği, günümüz Altaylı'sının ise aklına getirse Şeytanı tersleyeceğine inandığım bir hakaret cümlesi kuruyor.
*
Cümleyi tekrarlamayacağım...
Sadece kendisine yakışmadığını...
Gülerce için en derinlikli eleştirileri yapacak kadar olgunlaşmışken hakarete sapmasını anlayamadığımı belirtip, "Fatih Altaylı kaybetti" diyeceğim...
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar