POLEMİK

Fatih Altaylı Hürriyet'e fena çaktı; Bunu eleştirmeyin ayıptır

Fatih Altaylı Hürriyet'in dün yayınladığı Avrasya Tüneli haberinde negatif bir algı oluşturmaya çalıştığını iddia etti

Fatih Altaylı Hürriyet'e fena çaktı; Bunu eleştirmeyin ayıptır

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hürriyet'i Avrasya Tüneli haberiyle vurdu.. Altaylı, Avrasya Tüneli'nin yap-işlet projelerinin tümü içinde en “zararsız”ı olduğunu belirtti.

Hürriyet'in negatif bir algı oluşturmaya çalıştığını belirten Fatih Altaylı "Bari bunu eleştirmeyin" dedi?

İşte Fatih Altaylı'nın bugünkü yazısından bir bölüm:

BUNU ELEŞTİRMEYİN AYIPTIR

Dün Hürriyet ekonomi sayfaları Avrasya Tüneli’nde öngörülen geçiş sayısına ulaşılamadığı için devletin işletmeciye 123 milyon TL ödeyeceğini yazmış. Negatif bir algı yaratma çabası gibi duruyor. Oysa Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü dahil, tüm bu yap-işlet projelerinin tümü içinde en “zararsız” olanı. Milyar dolarlık bir yatırım. Ve öngörülen geçişin yarısından fazlasına ilk yılda ulaşılmış.

Artış trendine bakılırsa bu yıldan itibaren böyle bir para ödenmesine gerek kalmayacak gibi duruyor. Kazanılan zaman, yakıt tasarrufu gibi unsurlar göz önüne alınırsa 123 milyon TL yani hemen hemen 30 milyon dolar son derece kabul edilebilir rakam.

YSS Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü’nde kamunun ödeyeceği paranın KDV’si bile olmayacak bir para ile İstanbul’a çok kıymetli bir yol kazandırılmış ve İstanbulluların trafik çilesi bir nebze olsun aşağı çekilmiş. YSS ve Osmangazi köprülerinde verilen garantiler ve kamu kaynaklarından ödenen paralar eleştirilebilir. Ama Avrasya geçişi gerçekten akıllıca bir iş olmuş. Sayılar öyle söylüyor. Ben değil.

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar