MEDYA KÖŞESİ

Fatih Altaylı 3 gazetecinin programına son veren Sputnik'e hak verdi!

Davutoğlu röportajının ardından Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'nin işlerine son veren Sputnik'e Habertürk yazarı Fatih Altaylı hak verdi.

Fatih Altaylı 3 gazetecinin programına son veren Sputnik'e hak verdi!

Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla Youtube'da bir röportaj yapmış, röportajın ardından da RS FM'deki programlarına son verilmişti. 

Sputnik'e bu kararından dolayı tepkiler gelirken bugün Habertürk yazarı Fatih Altaylı farklı bir yoruma imza attı. 

Fatih Altaylı, Sputnik'e hak verdiği yazısında "Bence Sputnik haklı. Bir yayın kuruluşunun bazı yayınları istememe hakkı olabilir" ifadesini kullanırken şöyle devam etti: "Tabi Davutoğlu röportajını “Haber değer yok” diye istemediğini söylemek herkesi salak yerine koymaktır o ayrı ama haber değeri olsa bile istemeyebilirler."

Altaylı programlarından olan gazeteciler içinse şu yorumda bulundu: Gazetecinin de “Ben bu yayını başka yollarla yaparım” deme hakkı vardır. Ama böyle bir durumda gazeteci de kendisini engellediğini düşündüğü kurumla ilişkisini kesmelidir ya da ilişkisinin kesilmesini göze almalıdır.

FATİH ALTAYLI'NIN YAZISININ İLGİLİ BÖLÜMÜ ŞÖYLE:

Sputnik’n 3 gazetecinin programına son vermesi konusunda hayli tartışma çıktı. Herkes işin bir ucundan çekiştiriyor. Herkes kendi meşrebine göre konuşuyor. Ben bu konudaki fikrimi yazayım. Anladığımız kadarı ile olay şöyle gelişmiş: Yavuz Oğhan, Davutoğlu’nu yayına almak istemiş. Sputnik Radyo yönetim istememiş. Yavuz Oğhan da bunun üzerine aynı kadro ve aynı görsellik içinde yayını kendi youtube kanalı üzerinden yapmış. Bunun üzerine Sputnik de bu üçlünün programına son vermş.

Bence Sputnik haklı. Bir yayın kuruluşunun bazı yayınları istememe hakkı olabilir. Tabi Davutoğlu röportajını “Haber değer yok” diye istemediğini söylemek herkesi salak yerine koymaktır o ayrı ama haber değeri olsa bile istemeyebilirler. Gazetecinin de “Ben bu yayını başka yollarla yaparım” deme hakkı vardır. Ama böyle bir durumda gazeteci de kendisini engellediğini düşündüğü kurumla ilişkisini kesmelidir ya da ilişkisinin kesilmesini göze almalıdır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar