GÜNÜN MUHABİRİ

Fatih Aktaş ve Erdal Türkoğlu

Anadolu Ajansı

Fatih Aktaş ve Erdal Türkoğlu
Rus savaş uçağının düşürülmesini ve paraşütle atlayan pilotları görüntüleyen AA kameramanı Erdal Türkoğlu ile foto muhabiri Fatih Aktaş, gözlemlerini anlattı.

Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesini ve paraşütle atlayan pilotları görüntüleyen Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Erdal Türkoğlu ile foto muhabiri Fatih Aktaş, uçağın düşüş anındaki gözlemlerini anlattı.

Türkoğlu, Suriye tarafındaki gelişmeleri izlemek üzere sabah saatlerinde Yayladağı ilçe merkezinden sınıra yakın bölgeye gittiklerini söyledi.

Bölgede bulundukları sırada uçak sesi duyduklarını anlatan Türkoğlu, "Birden havada bir alev topu gördük. Alev topu yavaş yavaş düşerken uçak olduğunu fark ettik ve kayda başladık" diye konuştu.

Yanında AA foto muhabiri Fatih Aktaş'ın da olduğunu belirten Türkoğlu, uçağın düşüşünü ve paraşütle atlayan pilotları görüntülediklerini söyledi. Türkoğlu, uçağın düştüğü noktadan yoğun duman yükseldiğini belirtti.

Erdal Türkoğlu, Suriye tarafındaki gelişmeleri, çok sayıda gazeteci ile Yayladağı ilçesi Çedenelik mevkisinden takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Uçağın düşüşünü ve paraşütle atlayan pilotları fotoğraflayan Fatih Aktaş da ilk önce Suriye tarafından uçak sesi geldiğini belirterek, "Suriye'den gelen uçak sesinin ardından Türkiye tarafından da uçak sesi gelmeye başladı ve kısa süre havada ateş topu belirdi. O andan itibaren hemen deklanşöre bastım ve uçak yere düşene kadar takip ettim. Ardından da pilotların paraşütle inişini fotoğrafladım" dedi.

ÇOK OKUNANLAR