GÜNDEM

Facebook 2019'da Türkiye'de merkez açacak

Türkiye’deki işletmeler için Sınırları Aşan Türkiye projesini hayata geçiren Facebook 2019 yılı içinde Türkiye’de Girişimcilik ve Sosyal Etki Merkezi açmayı amaçlıyor.

Facebook 2019'da Türkiye'de merkez açacak

Sosyal ağ devi Facebook “Sınırları Aşan Türkiye” projesini tanıttı. Dört ayaktan oluşan projeyle birlikte Facebook, Türkiye’deki her boyuttan işletmenin yerel ve uluslararası alanda büyümelerine yardımcı olmayı ve Türkiye’deki topluluğuna daha iyi hizmet sunabilmek için yatırım yapmayı planlıyor.

Facebook ayrıca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Habitat işbirliğiyle 2019 yılı içinde bir girişimcilik merkezi oluşturarak Türkiye’deki yatırımlarını genişletmeyi de planladığını da açıkladı.

209 BİN İSTİHDAM
Yapılan toplantıda açıklanan ekonomik ve sosyal etki raporuna göre Türkiye’deki işletmelerin Facebook’un platformları (Facebook,Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp) aracılığıyla Türkiye ekonomisine 15.3 milyar TL değerinde katma değer oluştururken, bu katkı sonucunda ülkede 209 bin istihdam sağlanıyor.

PROJE BAŞLADI
KOBİ’ler için düzenlenen bir dizi eğitimle devam eden etkinlikte, “Sınırları Aşan Türkiye” projesinin diğer aşamaları da paylaşıldı. Buna göre, işletmeleri ve KOBİ’leri Facebook ve uygulama ailesini kullanarak büyümeleri ve sınırları aşmaları için desteklemek adına bir farkındalık kampanyası başlatılacak.

2019 YATIRIM YILI OLACAK
Facebook ayrıca, Türkiye’deki yatırımını genişletmek adına TOBB ve Habitat işbirliğinde 2019 yılında İstanbul'da bir Girişimcilik ve Sosyal Etki Merkezi açacak.

Önümüzdeki dönemde, Facebook ayrıca işletmeler için eğitici içerikler, blueprint eğitim programları, yetenek ve mentorluk fırsatları geliştirerek Türkiye’deki dijital ve ekonomik ekosistem üzerindeki etkisini artıracak.

Türklerin hızlı öğrenen, dayanıklı kişiler olduğunu söyleyen Facebook Küresel Pazarlama Çözümleri Başkan Yardımcısı Carolyn Everson ise başlatılan projeye ilişkin olarak "Türkiye'de ekonominin büyümesi ve istihdamın yaratılması adına inanılmaz fırsat görüyoruz" dedi.

SABANCI, 'İŞ SOĞUMASIN'
Toplantıya katılan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da Facebook’un Türkiye’de başlattığı projenin önemine dikkat çekerek, “TOBB, Facebook ve Habitat bir araya geldi projede ama bu bahsedilen Girişimcilik Merkezi'ni 2019'da açmak çok mühim, Nisan-Mart erken belki ama Mayıs gibi bir tarihi netleştirelim, iş soğumasın" dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar