GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Ezgi Başaran

Radikal

Ezgi Başaran

Balyoz CD'lerine itibar edilmesinde sorumluluk dönemin Taraf yayın yönetmeni ve dönemin saygın entelektüeli Ahmet Altan'dadır. Tabii ki.

Her zamanki gibi ötesinden berisinden 'yiğitlik' ve 'delikanlılık' dökülen mahir bir yazı yazmış Türkiye edebiyatının kıymetli ismi Ahmet Altan.

Demiş ki... "Bizim Baransu'yu tutukladılar, Balyoz belgeleriyle ilgili. O belgeleri ben bastım, çoluk çocukla (Baransu'yu kastediyor) uğraşmayın. Gelin hesabını bana sorun."

Ahmet Altan son zamanlarda duyduğum en doğru şeylerden birini söylemiş.

Balyoz CD'lerine itibar edilmesinde sorumluluk dönemin Taraf yayın yönetmeni ve dönemin saygın entelektüeli Ahmet Altan'dadır. Tabii ki.

Yoksa önceki hayatında akıllara kazınan bir habercilik başarısı olmayan muhabirin (Baransu'yu kastediyorum) bir bavulla getirdiği ne idüğü belirsiz belgelerin sahih sayılması mümkün olmayacaktı.

Hepimiz... Başında Altan'ın olduğu yazıişlerinin gazeteciliğin temel gereklerini yerine getirerek belgeleri ikişer, üçer, beşer kez kontrol ettiğini düşünmüştük. 

(...)

Ahmet Altan’ı çok ama çok sever, Türkiye edebiyatının kıymetli bir ismi olarak tanırdım. Bunu da ona birkaç defa saygıyla ifade etmişliğim vardır.

Ama bugün… Hele de Cumhuriyet’e yazdığı yazıyı okuyunca…

Keşke onu sadece “Türkiye edebiyatının kıymetli ismi” olarak hatırlamamızın önüne geçmeseydi...

Zekasını, kalbini ve kalemini dondurup, sadece öylece dursaydı ama hayat romanına bu sayfayı eklemeseydi...

Diyebilirim.

Özlemle… Hüzünle…

 

Bu çarpıcı satırların yazarı Radikal Genel Yayın Yönetmeni Ezgi Başaran. Başaran herkesin aklından geçen cümleleri, en uygun ve gerçekçi şekliyle köşesinde dile getirdiği için haklı olarak günün köşe yazarı oldu.

ÇOK OKUNANLAR