GÜNDEM

Eylemler sonuç verdi! NTV insafa geldi!

Kapısının önünde Maslak Plazalarında çalışanların örgütlenip eylem yaptığı ve medyayı protesto ettiği NTV eylemi canlı bağlantı ile yayınladı.

Eylemler sonuç verdi! NTV insafa geldi!
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) Taksim Gezi Parkı eylemlerini desteklemek ve medyanın suskunluğu protesto etmek için bir araya gelen Maslak Plaza ahalisinin NTV önünde yaptığı protesto işe yaradı. NTV deyim yerindeyse insafa geldi yaklaşık 3 bin kişilik grup  Doğuş Medya Grubu'nun binasının önünde bir protesto gösterisi düzenledi.

SANAYİ SİTESİ İŞÇİLERİ VE BEYAZ YAKALILARDAN ORTAK EYLEM

Maslak sanayi sitesi civarında çalışan ve öğlen yemeği için paydos eden işçiler ile plazaların  beyaz yakalı çalışanlarının katıldığı eylemde "Artık hiç bir şey olmamış gibi davranamazlar", "Parasını versek bize de haber yapar mısın NTV!", "Bu da mı haber değil NTV", "Satılmış medya", "Her yer taksim her yer direniş" gibi sloganlar attı.

Resim BulunmamaktadırNTV İNSAFA GELDİ CANLI BAĞLANTI KURDU

Protestocuların eylemine haber bülteninde canlı bağlantı ile yer veren ancak görüntülere eylemin sesini vermeyen NTV deyim yerindeyse insafa geldi.

NTV'nin deneyimli ekran yüzü Erhan Ertürk, sunduğu bültende eyleme canlı bağlantı kurdu ve  şöyle konuştu:

Deneme

MEDYA İLE BİRLİKTE BİZ DE PROTESTO EDİLİYORUZ

"Aşağı yukarı 1 -1,5 saat önce başlayan eylem, NTV'nin önünde bir protesto gösterisine dönüştü. Gezi Parkı eylemlerine yeteri kadar yer vermediğini düşünenlerin sosyal medya üzerinden örgütlendi. Canlı görüntüler eşliğinde veriyoruz.

Biz de medyanın tavrı ile birlikte protesyo edilmiş oluyoruz. Medya ile ilgili görüşler ve tepki pankartları dikkat çekiyor.

SESTE SAKLANACAK BİR ŞEY OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ

Seste bir sorun var. Çünkü canlı yayını apar topar yaptık. Onu da giderince sesleri de  ekrana getireceğiz. Bir kez daha söyleyeyim, NTV önünde medyanın tavrı protesto ediliyor. Seste saklanacak bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Protestocular sosyal medya üzerinden örgütlendi. Basın yayın kuruluşlarından yeterli bilgi alınamadığı, yurtdışından haber alındığı tepkisi dile getirilmişti.

ÇUVALDIZI KENDİMİZE BATIRIYORUZ

Çuvaldızı kendimize batırıyoruz bir anlamıyla. Biz de protesto edilen medyanın içindeyiz tabii ki. NTV önündeler ama yazılı ve görsel medyanın tavrı protesto ediliyor. "

ÇOK OKUNANLAR