RATİNG

Eylemler reytingleri etkiledi mi?

Gezi Parkı eylemlerinin ardından Twitter'da başlatılan "TV izlemeyelim" kampanyası ve insanların tencere-tava eylemi için sokağa çıkması reytingleri etkiledi mi?

Eylemler reytingleri etkiledi mi?
GAZETECİLER.COM Gezi Parkı eylemlerinin ardından Twitter'da başlatılan "TV izlemeyelim" kampanyası ve insanların tencere-tava eylemi için sokağa çıkması reytingleri etkiledi mi?

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu reyting rakamlarını yorumladı. "An itibarıyla eylemler öncesi ve sonrası arasında anlamlı bir reyting değişiklik yok." diyen Eyüboğlu, hangi tarihleri incelediğini ve hangi sonuçlara ulaştığını da şöyle yazdı:

"Eylemler diziden çok yarışmaların yayınlandığı hafta sonuydu. O nedenle bu hafta sonunun reytinglerini bir hafta öncesiyle kıyaslamak bana anlamlı gelmedi. Ancak 3 Haziran Pazartesi'yle 27 Mayıs Pazartesi'nin reytinglerini mukayese etmek mümkündü.

TNS'nin verilerine göre 27 Mayıs akşamı TV karşısındaki insan sayısı 17 milyon 969 bindi, 3 Haziran akşamıysa 17 milyon 930 bin...

Geçen hafta olduğu gibi bu pazartesinin de 1 numarası 'Karadayı' dizisiydi. Dizinin önceki haftaki total reytingi 9.46'ydı, bu hafta 9.38 oldu.

İlerleyen günlerde ne olur bilemem ama an itibarıyla toplam TV izleyici sayısında Gezi Parkı eylemleri öncesi ve sonrası arasında anlamlı bir değişiklik söz konusu değil."

ÇOK OKUNANLAR