TV HABER

Evlilik programlarında 'Kısmetse Olur' lider oldu...

RTÜK'e en çok Kanal D'nin evlilik programı şikayet edilirken onu Zuhal topal, ESra Erol ve Seda Sayan'ın programları izledi... Şikayet sayıları ise şok etti...

Evlilik programlarında 'Kısmetse Olur' lider oldu...

Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK), vatandaşlardan evlilik programlarına ilişkin ilginç şikâyetler geldi. Şikâyetler arasında bir vatandaşın, "RTÜK kayda alın şikâyetimi" başlıklı şiiri dikkati çekti.

Üst Kurul yetkililerinden alınan bilgiye göre, evlilik programları nedeniyle RTÜK'e son bir yılda, 444 1 178 çağrı hattı, web sayfası, elektronik posta adresi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden, yüzbinlerce şikâyet geldi. 

RTÜK'e şikayetler, genel ahlaka, manevi değerlere ve ailenin korunması ilkesine aykırılık ile argo sözcükler kullanılması gibi nedenlerle yapıldı...

15 AYDA 131 BİN 290 ŞİKAYET...

Evlilik programlarıyla ilgili gelen şikâyetlere ilişkin RTÜK tarafından hazırlanan rapora göre, RTÜK İletişim Merkezine Ocak 2016 ile 2017 Mart ayına kadar 131 bin 290 kişinin bildirimi ulaştı.

KISMETSE OLUR 55 BİN, ZUHAL TOPAL 29 BİN, ESRA EROL 23 BİN KEZ...

Kanal D'de yayınlanan "Kısmetse Olur" 55 bin 633 başvuruyla en fazla şikâyet edilen program oldu.

Star TV'deki "Zuhal Topal'la" programı 29 bin 522, ATV'deki "Esra Erol'da" 23 bin 238, Show TV'deki "Evleneceksen Gel" 22 bin 142 ve Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç" ise 694 şikâyet bildirimi aldı.

59 BİN KİŞİ 'BUNLARA CEZA VERİN" DEDİ...

Bildirimlerin 89 bin 890'ı, genel ahlak, manevi değerler ve ailenin korunması ilkelerine aykırılığa, 34 bin 542'si çocuk ile gençlerin gelişimini olumsuz etkilemesine ilişkin oldu. Vatandaşların 59 bin 695'i programlara müeyyide ve yaptırım uygulanmasını istedi. 

'ÇAYA ÇIKMALAR, HOŞLANIP BIKMALAR'

Raporda, vatandaşların şikâyetlerinden de örneklere yer verildi. Şikâyetler arasında BİMER aracılığıyla RTÜK'e ulaştırılan "RTÜK kayda alın şikâyetimi" isimli şiir dikkati çekti. Şiirin bazı dizileri şöyle:

"Yemeğe gitmeler çaya çıkmalar, önceden hoşlanıp sonra bıkmalar 
Elektrik aldım almadım derler, baksan birbirini ekranda yerler
Acele el atın son bulsun şerler
RTÜK kayda alın şikâyetimi

Gözden yaşlarını döken dökene, hediye sunup diz çöken çökene
Ahlak temel taşın söken sökene, RTÜK kayda alın şikâyetimi
Yayına çıkanlar giyip guşanmış, Dolmuşlar oraya bekar, boşanmış
Olmasaydı keşke olay yaşanmış, RTÜK kayda alın şikâyetimi." 

HANİFE, ANNELERİMİZİN KARDEŞLERİMİZİN ÖRTÜSÜNÜ KULLANIYOR!

Zuhal Topal'ın müzmin gelin adayı Hanife ile ilgili ise bir vatandaş şikâyetinde şu ifadelere yer verdi: "Kapalı bir bayan 5 yıldır kanal kanal koca arıyor. Bu şekilde annelerimizin, kardeşlerimizin ve ablalarımızın örtüsünü kullanarak zedelemesin. Bundan dolayı rahatsız oluyorum. Çocuklarımıza ve gençlerimize kötü örnek olmaktadır. Parayı çocuklarımız kolay yönden kazanabileceklerini düşünmektedirler. Şikâyetçiyim." sözlerine yer verdi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar