GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Ertuğrul Özkök

Hürriyet

Ertuğrul Özkök

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Başımıza bir de sen mi çıktın CHP'li arkadaş başlıklı köşe yazısında, "bir haftadır burada yoktum, ortalığı boş bulan bir CHP'li arkadaş boş bulduğu ortalığa fırlamış esmiş püfürmüş..." dediği Gürsel Tekin'in "8 Haziran'da seçimi kazanıp gelince 9 Haziran'da o gazetelere el koyacağız..." sözlerine sert çıktı.

"Eğer iyi bir CHP'li isen gazetelere el koymayı değil, tam aksine özgürce yaşamayı vaat ederek gel iktidara... İntikamı değil, birlikte yaşama adabını getir bize..." diyerek seslendiği Tekin'e olası CHP iktidarındaki tavrını da peşinen açıkladı.

Özkök şöyle yazdı bugün köşesinde:

"Yarın bu kafa ile iktidara gelip de o gazetelerin kapısına dayanırsan eğer...

Bil ki, bugün dost bildiğin bu dağlara, yarın çok karlar yağacak.


O gazetenin kapısına dikilirsen eğer, bugünün mağruru da olsa, yarının mazlumuna dönüşecek o patronun yanında, o arkadaşların safında beni de bulacaksın.

Şimdiden söyleyeyim de, yarın hüsrana uğrama..."


Bugüne değin, demokrasiden yana tavır almadığı, başta 28 Şubat olmak üzere askeri müdahalelere açıkça destek verdiği, halkın talep ve seçimlerine karşı tavır aldığı için sık sık suçlanan Özkök'ün bu köşe yazısı, gerçek demokrasiye yönelik bir istek ve talep olduğu ve nereden gelirse gelsin demokrasi karşıtı hareketlere tepki göstermek gerektiğini hatırlattığı için Özkök günün köşe yazarı oldu.

ÇOK OKUNANLAR