POLEMİK

Ertuğrul Özkök'ü kendi satırlarıyla vurdu!

Emin Çölaşan kendisiyle ilgili Özkök'ün sözlerini, yine Özkök'ün satırlarıyla yalanladı. İşte o iddiaya verdiği yanıt...

Ertuğrul Özkök'ü kendi satırlarıyla vurdu!

GAZETECİLEr.COM - Sözcü yazarı Emin Çölaşan,  Ertuğrul Özkök'ün kendisi hakkında Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 28 Şubat belgeselinde söylediği sözlere bugün de köşesinden yanıt verdi. 

Özkök'ün sert bir dille eleştirip yalancılıkla suçlayan Çölaşan, Birand hakkındaki eski defterleri açmayı da ihmal etmedi.  Üstelik Özkök'ün kendi yazdığı köşedeki satırlar ile vurdu.

İşte Çölaşan'ın o satırları:

KENDİSİ İÇİN BEN CAMBAZIM DERDİ

"Bu adam kendini bizlere şöyle tanıtırdı:“Ben gazeteci değilim beyler, ben cambazım cambaz. Ben elindeki altı topu havaya fırlatıp yere düşürmeyen jonglörüm. Ben patronu, damadını ve kızlarını idare eden bir cambazım…”

DEVLETİ DOLANDIRAN BİRAND

(...) Sözünü ettiğim cambazı herhalde tanıdınız: Ertuğrul Özkök! Devleti dolandırmak suçundan hapis cezası alan Mehmet Ali Birand’ın programında önceki gece benim adımı ağzına almaya yeltenip yine yalan söylemiş.

(...) Gazeteci geçinen biri, böyle bir yalanı nasıl söyler! Bu şahısta utanma-sıkılma duygusu acaba hiç mi kalmamış? Sözlerinin Genelkurmay ziyareti dışında kalan bölümü tamamen yalandır. Eğer doğru olduğunu iddia ediyorsa, bunu kanıtlaması gerekir.

ÖZKÖK'Ü KENDİ SATIRLARIYLA VURDU

(...) Sevgili okuyucularım, şimdi yine yazımın baş tarafına dönüyorum ve Ertuğrul’un benimle ilgili yalanını, 2 ekim 1999 tarihli Hürriyet’te çıkan kendi yazısıyla çürütüyorum. Bu yazısında geçmişe gidiyor ve Çevik Bir’le iki yıl önce yaptığımız görüşmeyi anlatıyor. Hani ben “Darbe yapacak mısınız?” diye sormuştum ve o da kızıp “Siz ne diyorsunuz Emin Bey” demişti ya!..İşte kendi yazısından ilgili bölümü özetliyorum:

“Brifingden sonra Çevik Bir Paşa’nın odasına gittik. Emin böyle durumlarda kafasında bir soru varsa, hiç sansürsüz ve direkt olarak sorar. O gün de sordu:

‘Paşam, Erbakan ve Çiller bütün bunlara rağmen gerekli düzenlemeleri yapmazsa müdahale edecek misiniz?’

Emin soruyu sorduğunda, Çevik Bir koltuğuna oturmak üzereydi. Bir an öyle kaldı. ‘Evet, müdahale ederiz’ demedi. ‘Biz söyleyeceğimizi söyledik’ demekle yetindi. Ertesi gün Hürriyet’in manşeti ‘Gerekirse silah kullanırız’dı.”

ŞİMDİ UTANIR MI ACABA?

O manşeti koyan şahıs şimdi kalkmış, adamı Mehmet Ali’nin programında benim darbe yapmaktan söz ettiğimi, Çevik Paşa’nın bana “Siz ne diyorsunuz Emin Bey’ dediğini iddia ediyor. Oysa ben Çevik Paşa’ya o gün brifingde biz gazetecilere söylenen bir cümleyi soruyorum.  

Ertuğrul’un nasıl yalan söylediğini işte burada, kendi yazısıyla kanıtlıyorum. Şimdi acaba utanır mı?"


ÇOK OKUNANLAR