MEDYA KÖŞESİ

Ertuğrul Özkök: Gezi'ye bile gitmedim Yenikapı'ya gittim

YENİKAPI mitingine katılan isimlerden biri de Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ertuğrul Özkök oldu. Gezi ve Cumhuriyet mitinglerine katılmayan Özkök, Yenikapı mitingine gitti.

Ertuğrul Özkök: Gezi'ye bile gitmedim Yenikapı'ya gittim
GAZETECİLER.COM- 

YENİKAPI mitingi Türkiye'nin tüm renklerini biraraya getirdi. "Gezi ve Cumhuriyet mitinglerine bile katılmadım" diyen Ertuğrul Özkök, Yenikapı'ya elinde Türk bayrağı ile gitti.

"Bu mitinge bir daha 14 Temmuz'a dönmeme umuduyla gittim" diyen Özkök yazısında Erdoğan'dan Bahçeli'ye kadar tüm liderlere tek tek başlık açtı ve övgüler sıraladı.

İşte Ertuğrul Özkök'ün yazısından bölümler;

"CUMHURİYET mitinglerine katılmadım. Gezi’de Taksim’e hiç gitmedim. 1980’li yıllardan beri “bir tarafa” ait kitle hareketlerinden uzak durdum. Ben aşırı motive olmuş kitlelerden korkarım, ürkerim. Yenikapı’da yapılan mitinge, ülkemin yeni bir kapıdan girişi olarak gördüğüm için gittim.

ERDOĞAN HEPİMİZİN LİDERİ OLSA YAKIŞIR

TAYYİP ERDOĞAN: Lider. Hatip. Sürükleyici. Beni şaşırtmadı. Darbe gecesi yaşadıkları onu nasıl etkilemiş diye baktım. Belli ki içi çok dolu, ama açık vermiyor. Her şeyini tartışabilirsiniz, liderliğini asla... Bir kere daha inandım. Bu ülkenin “partiler üstü hepimizin Cumhurbaşkanı” elbisesi ona çok daha fazla yakışacak.

BİNALİ YILDIRIM: Başbakan olmadan önce ona yöneltilen en büyük iki eleştiri neydi? “Liderlik vasfı yok. İyi hatip değil.” Darbe gecesi ilk çıkışı yapan siyasetçiydi. Liderlik beratını yıldızlı pekiyi ile aldı. Darbeden sonra Meclis’te yaptığı konuşma ile çok iyi bir hatip olduğunu da kanıtladı. Dün de millet jürisi önünde doktorasını aldı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: Onun için yapılan en ağır eleştiri neydi? “Alternatif yaratamıyor.” Darbe gecesi ve sonrası davranışları, demokrasiyi savunma konusunda iktidara verdiği destek, konuşmasındaki sükûnetle gözümde daha da büyüdü. Herkes ondan “Erdoğan gibi davranmasını” bekliyor, o ise kendisi gibi davranıyor, bambaşka bir üslupla sesleniyor. Yani “sakin bir güç” görünümüyle gerçek alternatif oluyor.

DEVLET BAHÇELİ: MHP’ye hiç oy vermemiş bir vatandaş olarak hep şöyle düşündüm: “İyi ki Bahçeli’miz var...” En kritik anların gerçek devlet adamı. En kritik anlarda, en büyük trajedilerde, anında ‘ama’sız, net ifadeli çıkışları ile “rejimin oyun kurucusu...

ÇOK OKUNANLAR