RÖPORTAJ

Ertuğrul Özkök: 'Aydın Doğan ile Erdoğan bir saat konuşabilse...'

Ertuğrul Özkök'e göre "Aydın Doğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir saat konuşabilse ülke sevdası konusunda anlaşırlar." İşte Ertuğrul Özkök'ün İnternethaber'e verdiği röportaj.

Ertuğrul Özkök: 'Aydın Doğan ile Erdoğan bir saat konuşabilse...'

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 20 yıl yaptığı Genel Yayın Yönetmenliği'nden 2009 yılında ayrıldı. Ancak hala medyanın en çok konuşulan, yazdıkları en çok tartışılan isimlerinden biri.

"Yeniden Hürriyet'in başına geçecek" diyen de var, "28 Şubat'ta yaptıkları için hesap verecek" yazan da... Aydın Doğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yaşanan gerilimlerin kaynağı olarak onu gören de var, gerilimi onun çözebileceğini düşünen de...

Medyanın, her zamankinden daha çok Türkiye'nin gündeminde olduğu şu günlerde, tecrübeli ekran yüzü Hande Aydemir, İnternet Haber adına Hürriyet yazarını ziyaret etti.

Uzun bir sohbet ile medyayı, Türkiye'yi, AK Parti'yi, Erdoğan'ı, patronu Aydın Doğan'ı, işsiz gazetecileri, el konulan gazeteleri, hükümete yakın medya ile gerilimlerini, yazmak istediği kitapları, birgün Hürriyet kapanırsa yapacaklarını konuştular... Kısaca pek çok konuda Hande Aydemir sordu, dikkat çeken yorumları ile Özkök yanıtladı.

HA- Ertuğrul Bey, en son sormam gereken soruyu ilk başta soracağım. Ertuğrul Özkök neden hep hedefte? En son yanılmıyorsam Star'ın tepe ismi Nuh Albayrak sizinle ilgili yazdı. 

EÖ- Bu soruyu gidip benimle meselesi olanlara sorman daha doğru değil mi? Bnim kimseyle meselem yok, başkalarının benimle var.

HA- Nedir meseleleri?

Çeşitli görüşler ortaya atan bir insanım ve anlatmak istediğim şeyleri bazen provakatif şekilde anlatıyorum. Allah'ın verdiği bir anlatma yeteneğim var. Açık bile değil, apaçık, çırılçıplak konuşuyorum. Bir de şu var. Türkiye'nin en önemli gazetesinde yazıyorum. 20 yıldır Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliğini yaptım. Bir de belli bir yaşam biçimim var. Belli ki bazılarına batıyor, rahatsız ediyor. Dmek ki 20 yıllık yöneticiliğim sırasında bazı insanlarda epey kin ve öfke biriktirtmişim.

HA- İyi ama neden hep siz ama?

EÖ- Onlara sorun...Ayrıca Ahmet Hakan’la da uğraşıyorlar. Ona takılıyorum bazen, “Welcome to the club” diyorum. 

 

NUH ALBAYRAK'I OKUMUYORUM HERGÜN HERKESİ OKUYAMAM!

HA- Nuh Albayrak köşe yazısında, "Çok ilginçtir ne zaman Aydın Doğan'a özellikle 28 Şubat süreci ile ilgili bir eleştiri yöneltilse önce Ertuğrul Bey zıplıyor" iddiasında bulundu.  

EÖ-  Bize her sabah basın özetleri geliyor orada orada gördüm. yazısını. Bunu küçümsemek için söylemiyorum. O da beni okumayabilir. Hergün herkesi okuyamam. Okumuyorum ama şunu sormak istiyorum. O böyle diyorsa, ben de size “Ne var bunda” diyebilirim. Aydın Bey’e haksızlık yapıldı mı, onu savunuyorsam ne var bunda yanlışlık? Hayatım boyunca, “Ben patron savunmam” diyenlerden olmadım. O da çıksın savunsun patronunu.

HA- 28 Şubat olayını hatırlatıyor size…

EÖ- Vallahi ben onların yerine olsam hiç hatırlatmam, bir an önce kapatırım bu dosyayı. Çok menfaatleri vardır kapatmakta.

HA- Ne menfaatleri var?

EÖ- O zaman ben, başkaları çıkıp şunu derse ne cevap verecekler? Kardeşim sen 28 Şubat diyorsun. Tek tkişi ölmedi. İçeri atılan tek gazeteci yok. Senin beter 28 Şubat’ın ne olacak?

HA-Anlamadım onun 28 Şubat’ı ne?

EÖ- Handeciğim sen anlamadıysan bile emin ol onlar anlar. Çok iyi anlarlar. Çünkü yatacak yerleri yok. Ergenekon diye, Oda TV diye, Kafes mafes diye davalar uydurdular. Yüzlerce insan hapislerde çürüdü. İnsanları 3 yıl boyunca manşetlerinden infaz ettiler. Atmadık iftira bırakmadılar. Şerefleriyle oynadılar. Ailelerini kahrettiler. Yarbay Ali Tatar intihar etti. Aileler darmadağın oldu.

HA- Ama onun nedeni paralelciler diyorlar.

EÖ- Bak sorarken sen bile gülüyorsun. Öyle mi diyorlar? Ama gazetelerinin o günkü manşetleri hiç öyle demiyor. Kolkola, omuz omuzaydılar. Birbirlerinin aynı manşetleri atıyor, aynı yazıları yazıyorlardı. Kabataş yalanında 11’I birden aynı başlığı attılar. Aynı suça ortak oldular. Onlar yalan söyleyebilir ama manşetleri yalan söyleyemiyor.

AYDIN BEY İLE CUMHURBAŞKANI ELDİVENSİZ BİR SAAT KONUŞSA 
ÜLKE SEVDASI ÜZERİNDE ANLAŞIRLAR

HA: Sizce nereden kaynaklarıyor bu?

EÖ: Şundan kendim kadar eminim. Cumhurbaşkanı, Aydın Bey'le stressiz bir ortamda bir araya gelip, eldivensiz bir saat sohbet etse anlaşabilecekleri çok şey bulurlar.

HA: Neler mesela?

Meselü Türkiye ve vatan sevgisi. Mesla teröre karş;ı mücadele ve kararlılık. Mesela Devlet içindeki parallel örgütlenme varsa ona karşı mücadele, mesela ülkenin kalkınması, gelişme, büyük projeler…

HA: Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

Hürriyet’te 20 yıl genel yayın yönetmenilği yaptım. Bunun 16 yılı Aydın Bey’le geçti. Size bütün şerefimle söylüyorum. Aydın Bey bize müdahele etmedi. Ama bir patron olarak olmazsa olmazları bütün açıklığı ile anlattı bize.

 TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 

ÇOK OKUNANLAR