DİZİ DÜNYASI

Ertuğrul'u izleyen Google'da aradı: Moğolların işkencesi Mankurt

Diriliş Ertuğrul'da Moğolların uyguladı Mankurt izleyenleri meraklandırdı. Dizinin hayranları Google'da Mankurt'u aradı.

Ertuğrul'u izleyen Google'da aradı: Moğolların işkencesi Mankurt

Diriliş Ertuğrul ile tekrardan gündeme gelen Mankurt bir işkence çeşiti olarak kabul ediliyor. Son derece acı veren Mankurt işkencesi, bilinçsiz köle yani eski dönemde insanları köleleştirmek için kullanılıyordu.

Ertuğrul Bey'in oğlu, Osman'ın Moğollar tarafından kaçırılmasının ardından Mankurt yapılmak istenmesi izleyenleri şaşırttı. Peki Mankurt nasıl olunur?

Diriliş Ertuğrul'da Osman Bey'e de uygulamaya çalışılan işkencenin adının neden böyle bir kökten türediği ise şöyle: Mankurt işkencesi, ilk olarak işkence edilecek kişinin kafasının tamamen kazınmasıyla başlar. Daha sonra ise başı tamamen kazınan kişinin kafasına ıslak deve derisi, gergin olacak ve tüm kafayı kaplayacak bir şekilde itinayla geçirilir.

diriliş ertuğrul

 Sonrasında işkence edilen kişi, sıcak çölde kızgın güneş altında birkaç gün boyunca bekletilir. Bu şekilde, sıcağın da etkisiyle deve derisi gittikçe büzülür ve gerginleşir. Zaman geçtikçe kafa derisi ile birleşen deve derisine, alttan çıkmaya başlayan saç kılları da batmaya başlar. Uzayan saçların kafayı delip beyne batmaya başlamasıyla, kişi çok şiddetli ve dayanılmaz bir acı çekmeye başlar. Beyin fonksiyonları azaldığı ve düşünme ile sorgulama yetilerini kaybettiği için de, sahibinin her dediğine harfiyen uymaya başlayan birisi haline gelir. İşte ortaya çıkan ve ‘bilinçsiz köle’ olarak da adlandırılan bu kişi artık bir ‘Mankurt’ olmuştur.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar