GÜNDEM

Ertuğrul Özkök'ten İskoç eteğiyle #7yearschallenge

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, İskoçya'nın geleneksel kıyafeti kilti yeniden giydi. Özkök 7 yıl önce yine İskoçya'da benzer bir fotoğraf çektirmişti.

Ertuğrul Özkök'ten İskoç eteğiyle #7yearschallenge

GAZETECİLER.COM- ÖZEL İÇERİK-

Ressam Ahmet Güneştekin'i İskoçya sergisinde yalnız bırakmayan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, İskoçya'nın geleneksel kıyafeti kiltle poz verdi. 


Ahmet Güneştekin'in Instagram hesabında paylaştığı fotoğraflar Ertuğrul Özkök'ün 2012’de Mehmet Yılmaz ve Güneri Cıvaoğlu’yla birlikte İskoçya eteği kiltle verdiği pozları hatırlattı. 

Bu aralar pek moda biliyorsunuz, eski fotoğraflarla yeni fotoğrafları karşılaştırıp challenge yapmak. Bu da Ertuğrul Özkök'ün #7yearschallenge 'ı olsun. 

ertuğrul özkök

ertuğrul özkök

KADIN TAKİPÇİLERİM CESUR BULACAK

Ahmet Güneştekin, İskoçya eteği ile verdikleri pozun altına şunları yazdı: 

Bu hafta İskoçya’dayım. Müthiş doğası, etkileyici tarihi ve gelenekleri beni çok etkiledi. Özellikle de İskoçların geleneksel kıyafetleri kilt’i hep merak etmişimdir. Kilt, zamana uygun hale getirilerek “Gelene-ek” olarak modernize edilmiş ve ortaya oldukça estetik, cesur ve de en önemlisi ‘cinsiyetsiz’ şık bir kıyafet haline gelmiş... Kilt bir etek değil, daha çok bele sarılmış bir şal veya Arapların boydan giydiği entari gibi rahat mı rahat bir giysi. Bizim gibi feodal ve erkek egemen toplumlarda erkeklerin bu tarz giyinmelerinin kabullenilemeyeceğini ve üstüne üstlük öz güven yoksunluğu da düşünülürse cesaretle kilt’i giydim. Dostum Ertuğrul Özkök, Selçuk Ramazanoğlu, Chivas’ın başharmancısı ve Chivas 18’in yaratıcısı Colin Scott ile bu özel anları “Gelene-ek” yaparak deneyimledik. Uzun zamandır planladığım İskoçya seyahatimde Colin Scott gibi başarılı ama bir o kadar da mutevazı biriyle tanışmak beni çok memnun etti.

Bu deneyimi kadın takipçilerimin şık ve cesur bulacaklarını tahmin ediyorum... Esas merak ettiğim bu öz güvene sahip kaç erkek takipçim olduğu 😀

ertuğrul özkök

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar