MEDYA KÖŞESİ

Ertuğrul Özkök yazdı: İktidara yakın dergiler açılım mı yapıyor?

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Ko kitap dergisinin son sayısında bazı ilginç açılımların olduğunu söyledi ve bunu köşesinde değerlendirdi.

Ertuğrul Özkök yazdı: İktidara yakın dergiler açılım mı yapıyor?

Bilimevi çatısı altına çıkan Ko kitap dergisini çıkaran insanların dünya görüşünün iktidara yakın olduğunu  ve derginin son sayısında ilginç açılımlar olduğunu söyleyen Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök," Mesela Ahmet Güneştekin’le uzun bir mülakat yayınlamışlar. Güneştekin “Kültür melezleşmeye dayanıyor” diyor... Çok sevdim." ifadelerini kullandı.

İKTİDARA YAKIN DERGİLER AÇILIM MI YAPIYOR

Beş liralık dolardan 10 liralık siyasi rant

BENİM bildiğim Ko kitap dergisini çıkaran insanların dünya görüşü iktidara yakın.

Risale, Makas, Gökkubbe, Görüş, Kadın, İktisat gibi daha çok muhafazakâr eğilimli dergi ve yayınları çıkaran Bilimevi’nin çatısı altında çıkıyor.

Son sayısına baktım... İlginç bazı açılımlar var.

- Mesela Ahmet Güneştekin’le uzun bir mülakat yayınlamışlar. Güneştekin “Kültür melezleşmeye dayanıyor” diyor... Çok sevdim.

- Mesela iktidarı en çok destekleyen yazarlardan Melih Altınok “Siyaset mi sanat mı derseniz sanatı seçerim” diyor, sevdim. “Marquez ve Ahmet Hamdi Tanpınar’ı severim” diyor, sevdim. Ama “Avrupa Birliği vizyonundan vazgeçmiş...” Hiç sevmedim.

- Mesela Abdülhamid’in Sherlock Holmes kitaplarını çok sevdiğini anlatan güzel bir dosya yayınlamışlar. Sevdim.

Ama Abdülhamid’in klasik Batı müziğini sevdiğini de yazabilselerdi daha da çok severdim.

- Mesela Nurullah Ataç üzerine bir dosya yapmışlar. Benim gençlik yıllarımda dil meselesi yüzünden Nurullah Ataç’a uzak duran muhafazakâr aydınların ona yakınlaşmasını sevdim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar