MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede'den Yılmaz Özdil'e: Kıvırma Yılmaz ne olacak o paralar?

Star yazarı Ersoy Dede, Yılmaz Özdil'in 2 bin 500 TL'lik özel seri Mustafa Kemal kitabı için 'Kemalistleri söğüşleme kitabı' yorumunda bulundu.

Ersoy Dede'den Yılmaz Özdil'e: Kıvırma Yılmaz ne olacak o paralar?

Yılmaz Özdil'in 2500 TL'lik tartışma yaratan kitabı gündemdeki yerini koruyor. Fatih Altaylı'nın 'Anormallik görmüyorum' yorumunda bulunduğu kitap için Star yazarı Ersoy Dede çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. Dede, 'Kıvırma Yılmaz ne olacak o paralar' başlıklı yazısında ilk olarak kitabının gelirlerinin bağışlanacağını düşündüğünü fakat gerçeği sonradan öğrendiğini belirtti.  Dede, "Hikaye şu; buradan kazanılacak olan parayla çocuk kitapları basılacakmış. Çocuk kitaplarının daha çok basılmasıyla çok daha fazla çocuk Atatürk’le tanışacakmış. Ee? Bağış? Orası karanlık.. Ha hazret bir de diyor ki, bunun daha tiyatrosu yazılacak oratoryosu yapılacak. Yani yolma işlemi daha yeni başladı.. " ifadelerini kullandı.

Ersoy Dede, "Neden fiyatı 1.938 lira değil de 2 bin 500 lira? Neden 10 Kasım’ı beklemediniz de 23 Ocak’ta sürdünüz piyasaya?.." soruları ile yazısını tamamladı.

Kıvırma Yılmaz ne olacak o paralar?


Yılmaz Özdil’in Kemalistleri söğüşleme kitabı ile ilgili tartışma devam ediyor.. Açık söyleyeyim ilk günden beri, ‘elbet geliri bir yerlere bağışlanacaktır’ diye ihtiyatlı yaklaştım.. Değilmiş.. Uzun uzun yazmış neden tanesini 2 bin 500 liraya sattıklarını.. Meğer Fogra sertifikalı matbaada basılmış, Japonya’dan getirilen Shantung-S cilt bezi kullanılmış.. Kağıdı İsveç malı Munken Pure kağıtmış.. Tasarımını İngiltere’de okumuş bir adam yapmış. Ondan fiyatı 2 bin 500 liraymış.. Şaka yapmıyorum. Resmen böyle yazmış adam. Peki bağış meselesi ne olacak? Yok bağış falan.. Hikaye şu; buradan kazanılacak olan parayla çocuk kitapları basılacakmış. Çocuk kitaplarının daha çok basılmasıyla çok daha fazla çocuk Atatürk’le tanışacakmış. Ee? Bağış? Orası karanlık.. Ha hazret bir de diyor ki, bunun daha tiyatrosu yazılacak oratoryosu yapılacak. Yani yolma işlemi daha yeni başladı.. Bu arada merak ettim.. Madem 1881 adet basıldı ve 9:05’te satışa çıktı. Neden fiyatı 1.938 lira değil de 2 bin 500 lira? Ne o kurtarmadı mı yoksa?.. Peki aceleniz ne, neden 10 Kasım’ı beklemediniz de 23 Ocak’ta sürdünüz piyasaya?.. Sizi gibi gardrop Atatürkçüleri sizi..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar