MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede'den olay yazı: Birisi de çıkıp “keşke Yılmaz Özdil iki rekat namaz kılsa" falan dese...

Star yazarı Ersoy Dede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepki gösterdiği Rutkay Aziz, Yılmaz Özdil, Deniz Çakır, Aytan Öymen'in yaptıklarına bir anlam veremediğini söyledi.

Ersoy Dede'den olay yazı: Birisi de çıkıp “keşke Yılmaz Özdil iki rekat namaz kılsa" falan dese...

Halk TV'de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programına katılan Yılmaz Özdil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bira içmesi gerektiğini söylemiş, birkaç gün sonra Rutkay Aziz "Cumhurbaşkanı bir Mozart bir Beethoven dinlesin." demişti. Yaşananların ardından Deniz Çakır'ın da başörtülü kadınlara "Arabistan'a gidin" diyerek bağırması ve olayın medyaya yansıması tepkilere neden olmuştu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan da dünkü grup toplantısında bu isimlere tepki göstermiş "Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanını bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır. En son 2-3 gün önce bir konserden çıkan başı açık, başörtülü kızlarımıza bu şekilde sataşıp, 'Suudi Arabistan'a gidin, burada ne işiniz var' diyenleri düşünün. Adı da sanatçıymış. Dert başka..."ifadelerini kullanmıştı.

Konuya ilişkin dikkat çeken bir yazı kaleme alan Star yazarı Ersoy Dede, bu isimlerin yaptıklarına bir anlam veremediğini söyledi. Dede, "Birisi de çıkıp “keşke Yılmaz Özdil iki rekat namaz kılsa, keşke Rutkay Aziz oruç tutsa” falan dese kıyameti kopartmazlar mı? Ki kopartsalar da haklarıdır.. Lekum dînukum veliye dîn.. Bizi hiç ilgilendirmez." ifadelerini kullandı.

Ersoy Dede, "Temsil ettikleri partinin içinde belki ‘halk’ geçiyor ama en büyük halk düşmanı işte bunlar.. Milletin liderine ip gösterdikleri, zehirlemekle tehdit ettikleri, millete ‘P**venk’ dedikleri yerin adı da Halk TV değil mi sözüm ona?…"  dedi.

Halk adıyla halk düşmanlığı yapıyorlar

- Altan Öymen demiş ki, Erdoğan keşke bir kadını dansa kaldırsaydı..

- Rutkay Aziz demiş ki, Erdoğan keşke bir Mozart/Beethoven dinleseydi..

- Yılmaz Özdil demiş ki, Erdoğan keşke bir bardak bira içseydi..

Bunların derdi tam olarak nedir hiç anlamıyorum. Birisi de çıkıp “keşke Yılmaz Özdil iki rekat namaz kılsa, keşke Rutkay Aziz oruç tutsa” falan dese kıyameti kopartmazlar mı? Ki kopartsalar da haklarıdır.. Lekum dînukum veliye dîn.. Bizi hiç ilgilendirmez.. Fakat bunların, işleri güçleri millete istikamet çizmek. Öyle öğrenmişler. O yüzden misal kendi ortamlarında başörtülü birini gördüklerinde“yallah Arabistan’a” demeye cüret ediyorlar. Çünkü gen kodları böyle.. Etnik, dini, mezhepsel bir tip var kafalarında.. Sınırları belli.. Tam da o yüzden; dindar düşman, Kürt düşman, Ermeni düşman, Alevi düşman.. Temsil ettikleri partinin içinde belki ‘halk’ geçiyor ama en büyük halk düşmanı işte bunlar.. Milletin liderine ip gösterdikleri, zehirlemekle tehdit ettikleri, millete ‘P**venk’ dedikleri yerin adı da Halk TV değil mi sözüm ona?… Hatırlayın o mide bulandırıcı manzarayı.. Uğur Dündar salonu alkışlatıyordu.. Yanlarındaki ilahiyatçı görünümlü kişi de “Haaahh yağlı yağlı..” gibi garip bir tezahürat yapıyordu.. Uzun lafın kısası, başörtülü kadın makbul değil bunlar için.. Bira içmeyen de öyle.. Hele Mozart dinlemiyorsa, vay haline.. Ha bu arada, Rutkay Aziz’i Ankara Sanat’tan tanıyan İzzet Cesur önceki gün Twitter’da iddiayla diyordu ki; “bu adam Mozart’la Beethoven’ı ayıramaz..” Eğer öyleyse gerçekten.. Yani sırf ‘desinler’ diye entel/dantel laflar ediyorsa daha komik değil mi?..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar