MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede'den DHA'ya sert tepki

Sakarya'da yaşanan korkunç olayın ardından DHA'nın geçtiği haber büyük tepkiye neden oldu. Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, DHA'nın özrü üzerine "Ne özürü yahu?.. Şimdi bu ifadeler yargının konusuna girmiyor mu?" diye yazdı.

Ersoy Dede'den DHA'ya sert tepki

DHA'nın olayla ilgili geçtiği haberde kullandığı ifadeler tepkilere neden olunca bir özür metni yayınlanmıştı. Ersoy Dede, Cumhuriyet'in yargıya taşınan tweetini hatırlatarak savcıları göreve çağırdı. 

İŞTE ERSOY DEDE'NİN BUGÜNKÜ YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM:

Sakarya’daki vahşete ilişkin haber yapan DHA, abonelerine şöyle bir metin servis etti;
“.. Öldürülen Suriyeli kadının, güzelliği ile dikkat çektiği, komşusu olan Birol K’nın bu nedenle olayı gerçekleştirmiş olabileceği öğrenildi..”.. Bu skandal ifadeler için DHA’dan şöyle bir açıklama yapıldı; “...Farklı yorumlara neden olan bu cümle nedeniyle üzgünüz. Özür dileriz...” Bir saniye bir saniye.. Sen şimdi sırf kurban Suriyeli diye bu olayın arkasında bir kışkırtma olabileceğinden şüpheleniyorsun.. “CIA mi var bu işin içinde?”, “FETÖ mü var?” diye soruyorsun.. Ama DHA’yı bir kuru özürle mi bırakıyorsun?.. Ne özürü yahu?.. Şimdi bu ifadeler yargının konusuna girmiyor mu?.. Twitter’da 55 saniye yayında kalan ve yazanın kendi inisiyatifiyle sildiği Cumhuriyet’in “kamyon biçti” başlığından terör işbirliği çıkaran savcılarımızı DHA için göreve davet ediyorum.. Bu ifade, DHA’nın kaynak olarak aldığı hangi polis ifadesinden çıkmış, ayrıca bunu da bilmek isteriz.. Zira hangi sapık bu nitelemeyi yaptıysa onu da zaman kaybetmeden içeri tıkmak lazım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar