MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede yazdı: Ertuğrul Özkök ilk karşı çıkanlardan biriydi

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, Ertuğrul Özök'ün 15 Temmuz için ilk anda verdiği refleksin kayıtlara geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Ersoy Dede yazdı:  Ertuğrul Özkök ilk karşı çıkanlardan biriydi

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, 15 Temmuz gecesine ait televizyon kayıtlarını incelerken fark ettiği bir detay olduğunu, o gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının hemen ardından CnnTürk yayınına bağlanan Ertuğrul Özkök'ün“Bu bir darbe girişimidir ve asla kabul edilemez..” diye haykırdığını bu tavrın gecenin sıcaklığında ıskanlandığını fakat hakkının er geç teslim edilmesi gereken bir tavır olduğunu yazdı.

ERSOY DEDE'NİN YAZISI

Özkök ilk karşı çıkanlardan biriydi

Bir yazısında “Ben ve ailem 27 Mayıs İhtilali'ne karşıydık.. (..) Adnan Menderes idam edildiği gece evimizde sabaha kadar Kuran okundu...” diye yazmıştı.. Fakat aralarında 12 Eylül’ün de olduğu başka hiçbir müdahale için, açıktan, hançeresini yırtarcasına ‘darbe’ dediğini duyan olmadı.. Hep bir ‘ama’ koydu yanına.. Ertuğrul Özkök’ten söz ediyorum.. Özkök’ün özellikle 28 Şubat’ta aldığı pozisyonu en sert eleştirenlerden de biriyim.. Fakat 15 Temmuz gecesine dair televizyon kayıtlarını incelerken bir detay fark ettim.. Cumhurbaşkanı’nın konuşmasının hemen ardından CnnTurk yayınına bağlanan Özkök, “Bu bir darbe girişimidir ve asla kabul edilemez..” diye haykırıyordu. Bakın bu tavır o gecenin sıcaklığında ıskalanmışsa da hakkı er geç teslim edilmesi gereken bir tavırdır. Sonrasında yazdığı her yazıyı en sert şekilde eleştirmeye devam ama 15 Temmuz için Özkök’ün ilk anda verdiği refleksi kayıtlara geçmemiz gerekiyor..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar