MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede sordu: Suriyelilerin Taksim’de eğlenmesi neden bu kadar dert oldu?

Geçtiğimiz birkaç seneye kadar yılbaşı kutlamalarının sembolü olan Taksim Meydanı'nda bu yıl bambaşka bir görüntü vardı. Konuyu köşesine taşıyan Star yazarı Ersoy Dede bakın nasıl bir yorumda bulundu...

Ersoy Dede sordu: Suriyelilerin Taksim’de eğlenmesi neden bu kadar dert oldu?

Taksim'de meydanda çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu kalabalıkların bayraklı-sloganlı 2019 kutlamaları dikkat çekti. Çok konuşulan bu görüntüler sosyal medyada da tartışmalara yol açtı. Konuyu köşesine taşıyan Star yazarı Ersoy Dede,  'Suriyelilerin Taksim’de eğlenmesi neden bu kadar dert oldu? 'diye sordu.Bu yabancı düşmanlığının yarın bambaşka bir sosyolojik arızaya yol açabileceğine dikkat çeken Dede, "Size inanıp da sokağa çıkan bir dangalağın yapacağı provokatif saldırının sorumluluğundan kurtulamazsınız.. Haberiniz olsun"dedi.

Suriyelilerin Taksim’de eğlenmesi neden bu kadar dert oldu?

Taksim meydanında eğlencenin ayarını kaçıran bir kaç Suriyeli üzerinden fırtınalar koparılıyor.. Bir şey oldu zannettim. Hani kadınları taciz ettiler, haybeden kavga çıkarttılar falan. Meğer bağıra-çağıra eğleniyorlarmış.. Tıpkı Taksim’deki diğerleri gibi.. Vay efendim, “.. Türk askeri Suriye’de onların toprağını koruyormuş, bunlar burada nasıl eğlenirmiş!..” Sanırsın Türk askeri nöbet bekliyor da bu faşistler ne yapıyor o sırada?.. Rakı masasında vatan-millet-Sakarya edebiyatı.. Birincisi Türk askeri onların toprağını korumuyor. Bizim topraklarımızı koruyor. İkincisi orada askerimize tüm sınır dışı harekatta (ben çok doğru bulmasam da) ÖSO partnerlik yapıyor.. Bazen sıcak temasa giriyor askerimizin yanında, bazen alan açıyor.. Buradaki Suriyeliler de ihtiyaç oldukça oraya gidiyor.. Kalanları da ailelerinin başında bekliyor.. Bir şey söyleyeyim mi size.. Bu adamların hiç biri burada kalmaya da bayılmıyor. Onlar da bir an evvel evlerine dönecekleri günü bekliyor. Gelelim madalyonun diğer yüzüne.. Bak arkadaş.. Sırf bu körüklediğin yabancı düşmanlığı yarın bambaşka bir sosyolojik arızaya yol açarsa bunun altında kalırsın. Sadece hükümete muhalefet etmek adına kışkırtıcılık yapan faşist zihniyetli siyaset eskileri.. Size söylüyorum.. Size inanıp da sokağa çıkan bir dangalağın yapacağı provokatif saldırının sorumluluğundan kurtulamazsınız.. Haberiniz olsun..

Ben de tankları alkışlayanları ülkemde istemiyorum
“Türk askeri Suriye’de savaşırken Taksim’de eğlenen Suriyeliler’i ülkeden kovalım”.. Öyle diyorlar.. “Kendi ülkeleri ateş altındayken eğlenenleri neden ülkede tutuyoruz?. Yollayalım gitsin..” Peki tamam.. ben buna varım. Ama bir şartla.. Benim ülkem FETÖ’cü teröristler tarafından işgal edilmeye kalktığında Bağdat Caddesi’nde tankları alkışlayan hainler de gitsin bu ülkeden.. Benim liderime suikast düzenlendiğinde “ölü ya da diri” diye tempo tutanlar da gitsin.. Bu ülkenin başbakanını, bakanlarını, memleketin gençlerini idam eden darbecilere alkış tutan, demokrasi şehidi Menderes’in idamını ‘bayram’ diye kutlatanlar da gitsin bu ülkeden.. Hadi bakalım.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar