MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede: Reisçiliği kimseye kaptırmayan riyakarlar...

İktidara yakın medya içerisinde bazı yazar ve grupların birbirleriyle olan açıktan kavgaları giderek sertleşiyor. Star yazarı Ersoy Dede bugün "Reisçiliği kimseye kaptırmayan riyakarlar" diyerek göndermede bulundu.

Ersoy Dede: Reisçiliği kimseye kaptırmayan riyakarlar...

Medya mahallelerindeki kavgalara değinen Ersoy Dede, AK Parti medyasındaki çatışmaya dikkat çekti bugün yazısında. 

Referandum sonrası için Abdullah Gül’e ya da Ahmet Davutoğlu'na yatırım yapan gazeteciler ve gazeteler olduğunu iddia eden Dede, "16 Nisan’da ‘hayır’ çıkabilmesi ihtimali üzerine kırk farklı hesap yapıyorlar.. Biliyoruz..  Görüyoruz.. Anlıyoruz… Peki mesela Cumhurbaşkanı’nın anlamadığını mı düşünüyorlar?.. Bence Erdoğan’ı bu adamlar biraz hafife alıyor.." dedi.

İŞTE ERSOY DEDE'NİN O YAZISI

Medyada mahalle kavgalarını okuyor musunuz?.. “..Kim kimin yanında, kimi satı, kime yanaştı?..” Dedi-kodunun dibi anlayacağınız.. Asıl ilgimi çekenler ise kendini mahalle muhtarı ilan eden tayfanın, “git buradan” dediği yazılar.. Bayılıyorum..

Oray Eğin nefis bir Ak Parti medyası analizi yaptı mesela geçenlerde.. Dışarıdan bakınca nasıl göründüğünü anlatması bakımından çok önemliydi.. Star’da, Akşam’da, Sabah’ta çıksa o kadar objektif olamayacaktı.. “Yazdıklarının yarısından fazlası doğru” diye paylaştım..   Ama hangi yarısı olduğunu söylemedim..

Ahmet Hakan ise “kimin daha fazla Reisçi olduğunu anlayabilmek ancak Reis güç kaybettiğinde mümkün olacak” diye yazdı.. Tam isabet.. Değerli dostlar, politik tercihler bakımında bu kategorizasyon anlaşılabilir.. Yalan da değil, sır da değil zaten..

16 Nisan sonrası için Abdullah Gül’e ya da Ahmet Davutoğlu’na yatırım yapan gazeteler ya da gazeteciler olduğunu görüyoruz..

Benzeri MHP medyasında da CHP medyasında da var.. Ama en fazla konuşulanı Ak Parti medyası..  Sebebi ne biliyor musunuz?..

Hesap-kitap çok fazla buralarda..

Adam belli ki 7 Haziran’da koalisyona çalışmış, Erdoğan’ı Beştepe’ye hapsetmek üzerine oyun planı kurmuş, işler istediği gibi gitmediğinde “Reisçi”liği kimseye kaptırmayan bir riyakara dönüşmüş.. Yine misal 16 Nisan’da ‘hayır’ çıkabilmesi ihtimali üzerine kırk farklı hesap yapıyorlar.. Biliyoruz..  Görüyoruz.. Anlıyoruz… Peki mesela Cumhurbaşkanı’nın anlamadığını mı düşünüyorlar?.. Bence Erdoğan’ı bu adamlar biraz hafife alıyor..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar