MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede: O basın toplantısını boş salona yapmalıydı

Star yazarı Ersoy Dede, seçim yenilgisinin ardından açıklama yapmak için basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce'nin TRT ekibini salondan dışarı çıkarmasını köşesine taşıdı. Dede meslektaşlarını eleştiri yağmuruna tuttu.

Ersoy Dede: O basın toplantısını boş salona yapmalıydı

Muharrem İnce basın toplantısına katılan basın organlarının arasında TRT’ye ‘Mitinglerimi göstermeyenin burada ne işi var’ diyerek tepki gösterdi ve ekibi dışarı çıkardı.Konuya ilişkin sadece Sabah gazetesinden Kenan Kıran’ın Twitter’dan yaptığı açıklama haricinde kimseden ses çıkmadığına dikkat çeken Ersoy Dede, "Kimse kusura bakmasın.. O basın toplantısını, ters çevrilmiş kameralara yapacaktı Muharrem İnce.. Bu ayıp da bize yeter." dedi.

ERSOY DEDE'NİN YAZISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan herkesin cumhurbaşkanı olmasını isteyen, herkesi kucaklamasını salık veren Muharrem İnce, bu sözleri söylediği basın toplantısında ne yaptı dersiniz?.. TRT kameramanını dışarı çıkardı.. Ve aynen 28 Şubat akreditasyon günlerinde olduğu gibi, bir meslektaşımız bile çıkıp da,‘TRT çıkarsa bu toplantıyı ben de izlemem’ diyemedi.. Evet arkadaş.. Kimse kusura bakmasın.. O basın toplantısını, ters çevrilmiş kameralara yapacaktı Muharrem İnce.. Bu ayıp da bize yeter.. Ben bu konuda bu dayanışmayı isteyene de denk gelmedim.. Sabah gazetesinden dostum Kenan Kıran’ın twitter’dan yaptığı; ‘O toplantıyı tek bir gazeteci izlememeliydi.. Muharrem İnce tek kalmalıydı..’ yorumu dışında öyle fırtınalar falan da kopmadı yani.. Bakın bir şey söyleyeyim mi size.. Bu egemenlerin yaydığı güç korkusu var ya, işte o enteresan biçimde iliklerimize kadar işlemiş.. Sorsan her tarafta medyaya hakim siyasetin değiştiği lafları söylenir.. Ama gelin görün ki, bir medya emekçisi, işini yapmaktan sadece politik nedenlerle alıkonulurken kimsenin sesi-soluğu çıkmaz.. Bravo.. 

TRT her adaya eşit vakit ayırmak zorunda mı?

Mevcut cumhurbaşkanını bu tartışmanın dışında tutmak kaydıyla, TRT’nin, her adaya eşit süre vermesi şık olurdu aslında.. Neden mevcut cumhurbaşkanını dışarıda tutmak gerektiğini arz edeyim.. Çünkü o, evet bir cumhurbaşkanı adayı fakat aynı zamanda yürümekte olan devletin de başı.. Yani yaptığı konuşma salt; ‘İktidara gelirsem iki anahtar..’ türü vaat/propaganda konuşması değil ki!.. PKK yöneticilerinin toplantı halindeyken vurulduğunu, Kandil’den sonraki hedefin Sincar olduğunu, OECD ülkeleri içerisinde en hızlı büyüyen ikinci ülke olduğumuzu bu buluşmalarda anlattı Erdoğan.. Bir şey daha.. Meydan dolusu adamın hep bir ağızdan Türkiye Cumhurbaşkanı’na küfretmesini devlet kanalının canlı vermesini beklemek biraz fazla olurdu..   

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar