MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede: Milletin duasına mazhar olmuş vatan evlatlarına

Vatan müdafaası için mücadele eden tüm askerlerimize ithafen bir türkü hazırlandı. Ersoy Dede, 'Milletin duasına mazhar olmuş vatan evlatlarına' başlıklı yazısı ile konuyu köşesine taşıdı...

Ersoy Dede: Milletin duasına mazhar olmuş vatan evlatlarına

Birçok ünlü isim Mehmetçiklerimiz için mikrofon başına geçti. Türküyü dinlerken duygulandığını söyleyen Ersoy Dede de ,"O ne muazzam bir iştir öyle.. Sadece İbrahim Kalın ve Yavuz Bingöl mü?.. İbrahim Tatlıses mesela, seneler sonra ilk kez mikrofon başına kahraman Mehmetlerimiz için geçmiş. Nasıl da özlemişiz sesini.. Sibel Can öyle yürekten, Alişan öyle duygulu, Seda Sayan öyle içli, Cengiz Kurtoğlu öyle mükemmel okumuş ki..Ne güzel bir iş yapmışsınız ya hu.. " ifadelerini kullandı.

ERSOY DEDE'NİN YAZISI

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Büyükelçi Prof. Dr. İbrahim Kalın’ı çok yönlü kişiliğiyle herkes biliyor.. Özellikle türkülere olan tutkusunu bilmeyen yok. Öyle ki, dünyanın bir ucundan bir önemli dış temastan ülkeye döndüğünde bile, bazen gecenin bir vakti stüdyo açtırıp vurur sazın tellerine.. Hakkını da verir Allah için.. Şimdi de Yavuz Bingöl ile birlikte muhteşem bir türkü yapmış.. Afrin kahramanları için, bütün milletin duasına mazhar olmuş vatan evlatları için.. ‘Size milletin duası yeter’ diyen o muhteşem türküyü dinleyip dinleyip ağlıyorum.. “Mehmedim cephede vurur / Düşmana dünyayı dar eder / Düşmesin gönlüne keder / Milletin duası yeter...”

O ne muazzam bir iştir öyle.. Sadece İbrahim Kalın ve Yavuz Bingöl mü?.. İbrahim Tatlıses mesela, seneler sonra ilk kez mikrofon başına kahraman Mehmetlerimiz için geçmiş. Nasıl da özlemişiz sesini.. Sibel Can öyle yürekten, Alişan öyle duygulu, Seda Sayan öyle içli, Cengiz Kurtoğlu öyle mükemmel okumuş ki.. Hepsi ama istisnasız hepsine bin selam olsun. Ne güzel bir iş yapmışsınız ya hu.. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar