POLEMİK

Ersoy Dede Mehmet Tezkan'a fena çaktı; Referans aldığı da CNN...

Star yazarı Ersoy Dede, Mehmet Tezkan'ın CNN'ın Trump'a verdiği yanıtı örnek göstermesine çok kızdı; Biz CNN'i Gezi'de de görmüştük.

Ersoy Dede Mehmet Tezkan'a fena çaktı; Referans aldığı da CNN...

Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede, Milliyet yazarı Mehmet Tezkan'ı CNN üzerinden fena vurdu.

Mehmet Tezkan, CNN'in Trump'a verdiği yanıtı köşesine taşımış ve "İşte gazetecilik" budur diyerek hükümete yakın medyaya gönderme yapmıştı.

Ersoy Dede, CNN International'ın geçmişteki sabıkalarını Mehmet Tezkan'a hatırlattı ve "Bize CNN’in ‘gazetecilik’ yapmak misyonuyla hareket ettiği palavrasını yutturmasın kimse.." dedi.

İşte o yazı:

CNN ve gazetecilik

Milliyet’te Mehmet Tezkan, Trump ile yerleşik ABD medyası arasındaki savaştan yola çıkarak, Türkiye’deki hükümete yakın medyaya gönderme yapmış..

Trump’ın CNN için söylediği; “Ulusumuzu dünyada çok kötü temsil ediyor” sözünden yola çıkarak CNN’in verdiği cevabı taşımış köşesine.. CNN’in; “ABD’yi dünyaya karşı temsil etmek bizim değil sizin göreviniz. Bizim işimiz haber yapmak..” dediğini hatırlatmış ve alkışlamış..“Gazeteciliğin evrensel tanımı ve işlevi budur.. İktidarların sırtını sıvazlamak, iktidarlara hoş görünmek değil, gerçeği yazmak, gerçeği söylemektir…” 

İyi de sözünü ettiğimiz yayın kuruluşu CNN be kardeşim.. Kuruluş ilkesinin gereği olarak 1991 Körfez Savaşı’nda, Saddam'ı kötülemek için 15 yaşındaki bir kızı kullanıp, bebeklerin kuvözde ölüme terk edildiği yalanını söyleyen.. Petrole bulanmış karabatak görüntülerini servis eden.. 2003 Irak işgali sırasında Colin Powell'in Irak'ta kimyasal silah olduğu yalanını bile bile yayan.. Saddam Hüseyin'in El-Kaide bağlantılarıyla ilgili yalan ve fabrikasyon haberleri yapan CNN..

Gezi sırasında kadrajına giren tek bir açıdan kesintisiz yayın yaparak Türkiye’de iç savaş çıkmış gibi anlatan CNN.. Bize CNN’in ‘gazetecilik’ yapmak misyonuyla hareket ettiği palavrasını yutturmasın kimse..

Ersoy Dede'nin yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar