MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede: Kampanya zannettikleri gibi tamam değil

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, sosyal medyada başlatılan 'tamam' kampanyasına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

Ersoy Dede: Kampanya zannettikleri gibi tamam değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “milletim ‘tamam’ derse ben de çekilirim” sözleri sonrası sosyal medya resmen yıkıldı. Star yazarı Ersoy Dede başlatılan bu kampanyayı köşesinde değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'tamam'ı ilk olarak yerel seçimlerde kullandığını daha sonra ara ara hatırlattığını söyleyen Dede, Erdoğan’ı iktidara taşıyan ‘tamam’ ile bugün muhalefetin sarıldığı ‘tamam’ın sadece sesteş olduğunu yazılışları ve okunuşlarının aynı fakat anlamlarının farklı olduğunu söyledi.

Ersoy Dede şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan ‘tamam’ derken, ‘Tamam, bu defa geliyoruz’ diyordu seçmene.. Muhalefet ise ‘tamam’ derken, ‘tamam, bu defa gidiyor iktidar’ vaadinde bulunuyor.  Seçmen, Erdoğan için ‘tamam artık’ diyecekse, bunu yerine gelecek olanın alternatifine göre biraz da belirleyecek. Sen öyle bir seçenek sunacaksın ki, seçmen kendisi ‘tamam artık gitsin’ diyecek. Bunu sen dediğin anda sorarlar sana o zaman; Erdoğan’ı devireceksin de ne yapacaksın?!..  

ERSOY DEDE'NİN YAZISI

‘Tamam’.. Sosyal medyada başlatılan ve giderek muhalefetin kampanyasına dönüşeceği anlaşılan motto.. Çıkış noktası Erdoğan’ın “milletim ‘tamam’ derse ben de çekilirim” mealindeki konuşması.. Evet sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Zira kolay ve daha da önemlisi her yere monte edilebilecek kadar kullanışlı bir söz.. Bazı yazarlar hatırlatmışlar,‘vaktiyle Erdoğan da kullanmıştı’ diye... İşte ben de tam bu ayrımdan söz edeceğim size.. Doğru Erdoğan ilk olarak İstanbul’u kazandığı yerel seçimlerde kullanmıştı ‘tamam’ı.. Sonra ara ara yine hatırlattı seçmene.. Ancak Erdoğan’ı iktidara taşıyan ‘tamam’ ile bugün muhalefetin sarıldığı ‘tamam’ sadece sesteş.. Eşsesli.. Yazılışları ve okunuşları aynı, anlamları farklı olan sözcükler yani.. Erdoğan ‘tamam’ derken, ‘Tamam, bu defa geliyoruz’ diyordu seçmene.. Muhalefet ise ‘tamam’ derken, ‘tamam, bu defa gidiyor iktidar’ vaadinde bulunuyor. Yani Erdoğan pozitif bir algı oluşturmak için “tamam inşa’Allah” demişti. Bu defaki kampanya ise negatif algı oluşturuyor. Ve bu alışılagelmiş, geleceğe dair sözü olmayan, sadece mevcudu yıkmayı taahhüt eden CHP algısını tahkim etmekten başka bir işe yaramıyor. Oysa seçmen, Erdoğan için ‘tamam artık’ diyecekse, bunu yerine gelecek olanın alternatifine göre biraz da belirleyecek. Sen öyle bir seçenek sunacaksın ki, seçmen kendisi ‘tamam artık gitsin’ diyecek. Bunu sen dediğin anda sorarlar sana o zaman; Erdoğan’ı devireceksin de ne yapacaksın?!..  

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar