MEDYA KÖŞESİ

Ersoy Dede: Hürriyet meseleyi çok yanlış anlamış

Star Gazetesi yazarı Ersoy Dede, Hürriyet'in 15 Temmuz'un yıldönümünde yayınladığı mektubu eleştirerek “Ey Hürriyet, sen meseleyi tamamen yanlış anlamışsın… diyeceğim ama diyemiyorum"ifadesini kullandı.

Ersoy Dede: Hürriyet meseleyi çok yanlış anlamış

Ersoy Dede Hürriyet'in mektubunda  yer alan "darbe başarılı olsaydı yerine sapkın bir din devleti gelecekti" ifadesinin yanlış anlaşılmadan dolayı değil kasti olarak kullanıldığını ima etti.

Erdoy Dede Hürriyet için: "Hürriyet’in din devleti paranoyası da ne bitmez şeymiş ya. AK Parti seçim kazanıyor “din devleti geliyor” diyorlar.. Darbeyle yıkılmaya kalkılıyor, “din devleti geliyor” diyorlar.. Allah yardım etsin ne diyelim.." dedi.

İŞTE ERSOY DEDE'NİN O YAZISI

Hürriyet gazetesi dün birinci sayfadan bir mektup yayınlamış ve eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı, laik demokratik cumhuriyetin yerine sapkın bir din devleti gelecekti demiş.. Sedat Ergin ya da Ertuğrul Özkök olsaydı direksiyonda bu saçma sapan analiz, Hürriyet’in ana görüşü diye ilk sayfadan verilmezdi.. Belki bir köşe yazısı olarak yer alır, yazarına da  “Amma da saçmalamışsın..” denir ve geçilirdi.. Ama bunu kurumsal görüş olarak koymuşlar baş sayfaya..

Ya bu Fikret Bila, Amerikancı Fethullahçı servisin, yıllardır burada Müslüman mahallesinde salyangoz sattığından haberdar değil.. Ya da bilerek çarpıtıyor.. Överken bile bu milletin değerlerini gömmeyi işte böyle başarıyor.. Diyeceğim ki; “Ey Hürriyet, sen meseleyi tamamen yanlış anlamışsın…” Ama diyemiyorum. Çünkü yanlış anladığını düşünmüyorum.. Bence her şeyin gayet farkındalar.. Yapılmak istenenin “dinci” bir darbe ya da “din devleti” tesis etmek için yapılmış bir müdahale olmadığını, tamamen emperyalist batının 100 sene önce yarım bıraktığı işgal planını hayata geçirmek için 15 Temmuz’u tertiplediğini elbette biliyorlar.. Bu mekanizmanın başındaki merkez, Türkiye’de kurduğu FETÖ adındaki örgütü kullandı, o kadar.. Bu FETÖ dediğinde, lideri diyalog adı altında gidip Vatikan’da kardinallerin elini öpen Papa’nın önünde diz çöken bir dinsiz. Allah’ın emirlerine teferruat diyen, “.. sevişin ama zevk almayın, kendinizi gizlemek için içki için..” talimatı veren bir şarlatan.. Neyse.. Bir de, Hürriyet’in din devleti paranoyası da ne bitmez şeymiş ya. AK Parti seçim kazanıyor “din devleti geliyor” diyorlar.. Darbeyle yıkılmaya kalkılıyor, “din devleti geliyor” diyorlar.. Allah yardım etsin ne diyelim..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar