POLEMİK

Ersoy Dede hem Hürriyet'e hem kendi mahallesine çaktı

İstanbul Ataşehir’de başörtülü bir kadını yumruklayan saldırgan için çıkan karar Ersoy Dede'yi çok kızdırdı; "Tersi olsaydı bizim mahallenin ezikleri ne yazardı?"

Ersoy Dede hem Hürriyet'e hem kendi mahallesine çaktı

Star Yazarı Ersoy Dede, Ataşehir'de başörtülü kadına yumruk atan zanlının jet hızıyla yargılanıp, cezasının ertelenmesine büyük tepki gösterdi.

Ersoy Dede "Başörtülü kadına yumruk atan adam 3 yıl hapis cezası alsaydı.. Hürriyet gazetesi ne yazardı, biliyor musunuz?.. Peki ya bizim mahallenin ezikleri?.." sorusunu yöneltti.

İşte Ersoy Dede'nin yazısından bir bölüm:

Şortlu kıza tekme ve başörtülü kadına yumruk

 İstanbul Ataşehir’de başörtülü bir kadını yumruklayan saldırgan için karar çıktı.. 5 ay 16 gün.. O da ertelendi zaten.. Şu kadar yıllık sanığım, daha böyle jet hızıyla yargılandığım olmadı.. Suç duyurusu, iddianamesi, mahkeme günü vesiaresi derken aylar sürmesi gereken bir dava, şak diye görüldü bitti arkadaş..

Ceza? Ceza yok.. ‘Bi daha yapma evlâdım, tamam mı!’... Demek yargıda işlerin daha hızlı yürüyebilmesi için, başörtülü kadınlara tekme tokat saldırmak lazımmış.. Yalnız bakın bir karışıklık olmasın diye nitelemeyi dikkatle yapıyorum.. Misal şortlu kadına saldırırsanız durum başka.. Kadının başörtülü olması gerekir.. 

Öyle; dekolteli, geçici dövmeli, dar pantolonlu falan olduğu zaman nefret suçu işlemiş olursunuz.. Toplumu kin ve düşmanlığa vs.. O zaman verirler 3 yıl hapis cezasını, paşa paşa yatarsınız.. Ama saldırdığınız kadın başörtülüyse  sorun yok.. ‘Basit yaralamaya sebebiyet’ der hakim, usûlen bir kaç ay ceza verir, sırtını sıvazlar gönderir.. Daha kolay anlaşılsın diye şakayla karışık yaptım karşılaştırmayı.. Oysa durum benim anlattığımdan çok çok daha ciddi.. Bu memlekette ‘şortlu kıza tekme’ nefret suçuna girerken, ‘başörtülü kadına yumruk’ basit yaralamaya sebebiyet kapsamında görülüyor.. Bu ikisi bakımından ayrımın neye göre yapıldığını elbette HSK, kararı verenlere soracaktır.. 

Peki ya medya?.. Misal bu iki örnek üzerinden gidelim.. Eğer şortlu kıza tekme davasına bakan hakim; kızın hafifçe yaralandığına, hayati tehlikesi olmadığına, canının da fazla acımadığına karar verip, tekmeciyi salsaydı… Ve başörtülü kadına yumruk atan adam 3 yıl hapis cezası alsaydı.. Hürriyet gazetesi ne yazardı, biliyor musunuz?.. Peki ya bizim mahallenin ezikleri?..

Ersoy Dede'nin yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar