POLEMİK

Ersoy Dede: Ertuğrul Özkök bile artık sansür uyguluyor!

Ersoy Dede, TRT'nin içlerinde alkolü ve sigarayı özendirecek şarkılara yasak getirmesini eleştirenlere verdi veriştirdi.

Ersoy Dede: Ertuğrul Özkök bile artık sansür uyguluyor!

Star yazarı Ersoy Dede, TRT'nin bazı şarkılara ekranlarını kapatmasını eleştirenlere tepki gösterirken Ertuğrul Özkök'ün Sibel Can'a uyguladığı sansürü köşesine taşıdı..

Ersoy Dede "Artık zaman değişti, eskiden canlı yayınlarda rakı masaları kuruluyordu, şimdi bırak TRT'yi herhangi bir televizyonda bunu yapabilir misiniz?" ifadelerini kullandı.

İşte Ersoy Dede'nin yazısından bir bölüm:

Herhangi bir televizyonda rakı masası kurabilir misiniz?

İki gündür‘TRT’nin yasakladığı şarkılar’ diye bir liste dolaşıyor ortalarda.. Uzun yıllar TRT Radyo 1’de program yapmış bir kardeşiniz olarak bu hassasiyeti en iyi bilenlerden biriyim..

TRT’nin yasakladığı söylenen şarkılar için ana referans kaynağı, RTÜK’ün;“Sigara ve alkol tüketimini özendirecek, çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek ve terör propagandası barındıran içerik denetimi." Alkole, sigaraya özendiren, terör propagandası yapan, askere polise ateş etmek üzere teröristi ‘Dağlara Gel’ diye çağıran türküler-şarkılar çalamazsın.. Sadece TRT’de değil, hiçbir yerde çalamazsın..

Grup Yorum’un polis katilleri için yazdığı Sibel Yalçın Destanı’nı çalamazsın.. Bu yasağı TRT değil, toplum kendi kendine koyuyor.. Çal da bak bakalım RTÜK’ün telefonları kilitleniyor mu kilitlenmiyor mu?.. Gelin biraz zamanda yolculuk yapalım.. 90’ların başı.. Rahmetli Adnan Şenses İBO Şov’da… Önce ‘Doldur be meyhaneci’yi okuyor.. Peşinden ‘Neden saçların beyazlamış arkadaş’.. İbrahim Tatlıses stüdyoya çilingir sofrası kurdurmuş.. Adnan Şenses,‘doldur gitsin’ diye bağırdıkça kenarda bir eleman rakı kadehini dikiyor kafaya.. Adnan Şenses peşinden, ‘yaşamaya küstürüp içtiren mi var’ diyor, eleman pert.. Şimdi TRT yasaklarını gündem yapan herhangi bir özel televizyon kanalı, yapsın bakalım böyle program.. Ve CHP de ‘özgürlükler’ adına savunsun..

Kanal 7’de Hasan Kaçan, Folk Şov adında bir program yapıyordu.. Müdavimiydik.. Köhne bir memur masası. Depo görünümlü bir stüdyo.. Programda sigara serbest.. Alev Alatlı’nın katıldığı bir bölümde hatırlarım dumandan göz gözü görmüyordu..

Sigara yasağının en anarşisti Okan Bayülgen değil mi?.. Hadi içsin televizyonda..

Ertuğrul Özkök, Sibel Can’ın vaktiyle kendi gazetelerinde üstsüz yayınlanmış fotoğrafını geçen yıl sansürleyerek verdi… Aynı fotoğrafı..

Zaman da şartlar da değişiyor anlayacağınız..

Ersoy Dede'nin yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar