POLEMİK

Ersoy Dede CNN International'a çaktı

Star yazarı Ersoy dede, CNN International'dan Tim Lister'in Afrin operasyonuna yaptığı yoruma tepki gösterdi..

Ersoy Dede CNN International'a çaktı

CNN International'dan Tim Lister, Afrin harekatının DEAŞ’a nefes aldıracağı şeklinde yorum yapınca tepkilere yol açtı.

Ersoy Dede de bu yoruma en sert tepki gösteren isimlerden biri oldu. Dede "Lister, DEAŞ’a nefes aldırma’ meselesini ‘risk’ diye yazmış.. Ama aslında söylemeye çalıştığı, Türkiye’nin, DEAŞ’a nefes aldırmak için yani DEAŞ’a destek adına PKK’yı vurduğu palavrası" yorumunu yaptı..

İşte Ersoy Dede'nin bugünkü yazısından bir bölüm


DEAŞ’a nefes aldırmak için yapıyormuşuz!


CNN International'dan Tim Lister, Afrin harekatının zor durumda olan ve yenilgiye uğramasına ramak kalan DEAŞ’a nefes aldıracağı yorumunu yapmış.. “Türkiye'nin Kuzey Suriye'deki Kürt militanlara yönelik askeri saldırısı yedi yıldır devam eden Suriye savaşında yeni bir cephe açtı ve boğulmakta olan DEAŞ’a bir hava koridoru sağlama riskini de beraberinde getirdi (….)


İşin özünde, bir NATO üyesi ülke, bir diğer NATO üyesi tarafından DEAŞ’a karşı savaşması için eğitilen ve silahlandırılan bir grubu yok etmek istiyor….” Lister, DEAŞ’a nefes aldırma’ meselesini ‘risk’ diye yazmış.. Ama aslında söylemeye çalıştığı, Türkiye’nin, DEAŞ’a nefes aldırmak için yani DEAŞ’a destek adına PKK’yı vurduğu palavrası. Ve Tim Lister’ın Zeytin Dalı Harekatı hakkında ortaya koyduğu bu tavır aslında Amerika’nın yükseltmeye çalıştığı resmî tezi.. Lister’ın sakladığı ise ‘DEAŞ’a karşı mücadele etsin’ diye silahlandırdığı PKK’nın bugüne kadar DEAŞ’a karşı ne yaptığı.. PKK, son olarak Türk askerine ateş etsin diye DEAŞ’lı esirleri serbest bırakmış bir örgüt..


Rakka’dan tahliye edilirken eskortluk yapmış bir ittifak gücü.. PKK mı DEAŞ’la mücadele ediyormuş da biz vurunca DEAŞ nefes alacakmış?.. Saçmalık.. Ben söyleyeyim. Sadece PKK da değil.. 60 ülkeli koalisyonun tamamının son iki yılda bölgedeki icraatlarını dökün masanın üzerine.. Bir de sadece Fırat Kalkanı’nı.. DEAŞ’la bugüne kadar sahada tek savaşmış ülkedir Türkiye.. Sadece ve sadece biz çıktık DEAŞ’ın karşısına.. Hem de tek başımıza.. Tıpkı şimdi PKK’nın karşısına çıktığımız gibi..

Ersoy Dede'nin yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar