GÜNDEM

Erman Toroğlu sinir küpü oldu

Yüksel Aytuğ'un "Medyatik" programına konuk olan Erman Toroğlu 9 askerimizin şehit olmasına çok üzülmüş...

Erman Toroğlu sinir küpü oldu

Kanaltürk'te ekrana gelen Yüksel Aytuğ'un sunduğu Medyatik programının konukları Şansal Büyüka, Erman Toroğlu ve Derya Baykal idi.

29 Nisan Çarşamba günü Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarında toplam 9 askerimizin şehit düşmesi nedeniyle hem Aytuğ hem de konukları bir hayli üzgündü.

Teröre canlı yayında büyük tepki gösteren Erman Toroğlu, bir çok kişinin de diline tercüman olan sözler söyledi.

Programa katılmadan önce Ali Kırca ve Uğur Dündar'ın sundukları haber bültenlerini takip ettiğini anlatan Erman Toroğlu, "İçim kıyıldı" dedi.

İnsanların bu konu hakkında 'yuvarlak' konuştuğunu ifade eden Toroğlu, "Apandisit Millet Meclisi'nde patlamış. Ben anlayamıyorum bu olayı. Bir yerde tavır koymamız lazım. Bombayı koyanların yandaşları Millet Meclisi'nde. 'PKK ile biz bir yere gideceğiz' diyorlar. Adam Meclisin içinde. Tamam Meclise girsin, söz hakkı olsun, ama bir karar verelim" diye konuştu.

Yabancı devletlerin Türkiye'ye akıl vermeye kalkmasından yakınan Erman Toroğlu, "Senin yerin ayrı, senin askerinin özelliği var. Senin bulunduğun konum, şeklin farklı" diyerek Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın zorluklarına atıf yaptı.

Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'ne tepki gösteren ve "Bana ne AB'den. Bırakın bu AB'yi, Amerika'yı" diye konuşan Erman Toroğlu, "Biz ülkeysek, askerimizle adamsak bir tavır koyalım. Biz ya gidelim ya gitmeyelim" diyerek Avrupa Birliği sürecine işaret etti.

Ordunun elinin ayağının bağlanmaya çalışıldığını ifade eden Erman Toroğlu, "Bir adam ya artıdır, ya eksidir. Tavır koyalım. Tavır koysak duman ederiz. Ben bu kadar yumuşaklığa razı değilim. Yumuşaklığın sonu yumuşaklıktır" diye konuştu.

DTP'nin PKK'yı bir terör örgütü olarak görmemesine tepki veren Toroğlu, "Askeri de tu-ka-ka yapmayalım. Askeri de bir şeyler yapıp şamar oğlanına döndürmeyelim. Benim askerim önemli. Çünkü ben askerim, çünkü benim konumum farklı. benim bir tarafımda Almanya, İngiltere yok ki" diye konuştu.

Arada "şerefsiz" kelimesini kullanınca Şansal Büyüka tarafından yumuşakça uyarı alan Erman Toroğlu, asker ile polisin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını ifade etti ve bu duruma tepkisini dile getirdi.

"Biz kavga ediyoruz, herifler bizi vuruyor ya" diyen Toroğlu'nun bu isyanına Yüksel Aytuğ ve Derya Baykal da katıldı.

Aytuğ, sağduyu ile hareket etmemiz ve akılcı olmamız gerektiğini belirtirken, Derya Baykal da bir evladın kolay yetişmediğine değindi.

televizyongazetesi

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar