GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Şeref Oğuz

Sabah

Şeref Oğuz
AK Parti hükümetinin terörle mücade konusunda izlediği teröriste "meydan okuyan" politika üzerinde işin hep çatışma boyutu konuşuldu.

Cizre, Sur, Silopi gibi bölgelerde süren yoğun çatışmaların orada yaşayan Kürtler üzerinde "duygusal kopuşa" neden olacağı da sürekli gündeme getirildi.

Oysa hükümetin terörle mücadele politikası sadece operasyonlardan ibaret değildi. İşin bir de ekonomik boyutu vardı fakat bu nedense bir türlü medyada hakettiği yeri alamadı. 

Bugün Sabah Gazetesi'nden Şeref Oğuz, işte tam da bu konuyu yazmış. 

Bölge için 4 yılda 68 milyar lira harcanacak. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kırsalda 10 milyon insanımıza 9.6 milyarlık destek sözü veriyor. 

Şeref Oğuz, konunun ekonomik boyutu için şunları da söylüyor: "Bugün terör, küresel haydutların cirit attığı güneyimizdeki atmosferin de etkisiyle yeniden azmış durumda. Kendi eko sistemini oluşturacak kadar beslenen terörle mücadelede bölgesel kalkınma hamlesi işe yarayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken, bundan önceki kalkınma hamlelerinde yapılan hataların tekrar edilmemesidir".

Terörle mücadele konusunda aslında operasyonlar kadar belki de daha hayati bir konuyu gündeme getirdiği için Şeref Oğuz'u günün köşe yazarı seçiyoruz.

Neden daha hayati?

Çünkü bölge halkı için ekonomik kalkınma, teröre karşı çok daha köklü bir çözüm getirecektir de ondan.

ÇOK OKUNANLAR