GÜNDEM

Erdoğan'ın reyting sırrı Egemen Bağış açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma akşamı çıktığı canlı yayının reytingleri dizileri bile geride bırakmıştı. İşin sırrını eski bakan Egemen Bağış açıkladı.

Erdoğan'ın reyting sırrı Egemen Bağış açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma akşamı ATV ve AHaber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlamıştı. Canlı yayınlanan röportaj cuma akşamı iddialı dizileri bile sollamış ve reytinglerde zirveye oturmuştu. Peki neydi Erdoğan'ın bu kadar izlenmesinin sırrı. Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Erdoğan'ın reyting sırlarına ilişkin bir yazı kaleme aldı. Uçankuş'ta yayınlanan yazıya göre Erdoğan'ın reyting sırrı 'samimiyeti.'

İşte Egemen Bağış'ın yazısının detayları:

"Değerli dostum Can Tanrıyar ve başarıları ile hep takdirimi kazanan sevgili oğlu Anılcan ile sohbet ederken konu birden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cuma gecesi Anılcan'ın tabiriyle “baba”dizilerin karşısında aldığı ratinge geldi.

Birçok farklı TV kanalında onlarca iddialı yayın varken ATV’de“Cumhurbaşkanı ile Gündem” çok zor olan o saatte totalde 2.45 rating 7.56 share, AB’de ise 2.56 rating, 8.29 share almış!.. Can ve Anılcan bu rakamlar karşısında hafif şaşırmış olsalar dahi ben neden hiç şaşırmadığımı anlatınca bu analizi siz Uçankuş takipçileri ile de paylaşmamı istediler. Israrını kıramayacağım baba oğul Tanrıyar'lara da anlattığım gibi Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısının arkasındaki en önemli faktör ve sihirli kelime samimiyet.

Eskilerin tabiriyle içi, dışı bir olan Cumhurbaşkanımız içtenliğini ve samimiyetini aynen halkına yansıtabilen muazzam başarılı bir iletişim ustası. Rakipleri bile onun bu samimiyetini sorgulayamıyor çünkü ne sevincini, ne öfkesini, ne hüznünü milletinden gizlemeyen bir yapısı var. Ne başka siyasiler gibi ne poker suratlı, ne de her daim sırıtma ihtiyacı duyan suni bir siyasetçi.

Bütün dünyada aşağılık akıl yönetiminde Müslümanları Müslümanlara kırdırma çabası yaşanırken sesini kormadan, çekinmeden yükselten, ender liderlerden biri Recep Tayyip Erdoğan.

Ratingleri belirleyen halkımız da görüyor ki artık eski Türkiye yok. Eskiden talimat alan, çantada keklik bir Türkiye vardı. Şimdi ise Erdoğan liderliğinde bölge hassasiyetlerini ortaya koyan, bölgesine kayıtsız kalmayan, sesini gür şekilde çıkaran ve bağımsız bir duruş sergileyen bir Türkiye var.

Bakın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a karşı bütün küresel saldırıların başlangıç noktası 2009 yılında Davos’taki One Minute olayıdır. Ondan sonra dikkat edin, Türkiye’nin başına çorap örülmeye başlandı. Gezi olayları, 17-25 Aralık, Kobani, MİT TIR’ları, Rus uçağının düşürülmesi, 15 Temmuz darbe girişimi gibi vahim olaylar tesadüfler zinciri değil. Onu minute ile başlayan Recep Tayyip Erdoğan’ı zayıflatma, indirme girişimleridir. O nedenle Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye’nin değil ümmetin de umududur. Herkes, hepimiz ona destek olmalıyız, sahip çıkmalıyız.

Menderes adını, Özal adını her duyduğunda hala Fatiha okuyan bu aziz ve vefalı millet tabii ki o ekrana çıkınca rating rekoru kırdıracaktır. "Size ölmeyi emrediyorum" diyen rahmetli Atatürk'ten sonra ilk kez 15 Temmuz gecesi milletine "demokrasimizi ve devletimizin bekası için haydi meydanlara, ölümüne, ölümüne" diyebilecek kadar milletiyle bütünleşen bu liderin rating başarısına şaşırmamak gerekir."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar